Alfa-college
Hoogeveen

Leerlingen Stad en Esch beleven Techniek Experience

Op het Alfa-college in Hoogeveen kwamen zo’n 75 leerlingen van Stad & Esch uit Meppel samen om deel te nemen aan de Techniek Experience. De derde en vierdejaars vmbo-leerlingen maakten kennis met verschillende technische vakrichtingen in het mbo, in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB).

De technici in spé gingen in groepjes aan de slag bij Bouwkunde, ICT, Elektro- en Installatietechniek en Werktuigbouwkunde.

Bij de opleiding Elektrotechniek Nathalie is druk in de weer met kabeltjes en snoertjes. Een leuke opdracht vindt ze zelf, omdat het stapsgewijs goed wordt aangegeven. Docent Ronald Verweij kijkt even mee en constateert dat ze het heel goed doet. De 15-jarige leerling heeft bij de opleiding Installatietechniek een lampje gemaakt op een standaard. “Dat was leuk om te maken en natuurlijk doet ‘ie het ook! Ik vond het een leuke dag. De docenten hebben het goed en duidelijk uitgelegd.”

Laurent, ook 15 jaar, zit in de vierde klas en heeft zijn studiekeuze al gemaakt. “Ja hoor, bouwkunde!”. Tijdens de eerste ronde heeft Laurent gewerkt met het programma SketchUp 3D Tekenen. Bij de opleiding Werktuigbouwkunde maken de leerlingen een telefoonhouder. “Kijk, zo moet het worden”, Laurent raadpleegt de werkbeschrijving. “Ik vond het een leuke dag. De docenten en studenten van het Alfa-college hebben ons goed geholpen.”

Techniek Experience_elektrotechniek

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed