Alfa-college
Assen

Sport- en Beweegcampus Assen

Assen – De verschillende sportcomplexen in Assen zijn belangrijk voor het onderwijs van de Sport- en Beweegcampus Assen. Ook vandaag was het onderwijs daar volop zichtbaar. Deze ochtend tekenden Alfa-college en Drenthe College de samenwerkingsovereenkomst voor de Sport- en Beweegcampus Assen in de Stadsbroekhal. Daaromheen werd een speciaal programma georganiseerd voor de studenten. Van tennis, softbal tot BMX, op de dag van de ondertekening kunnen de studenten natuurlijk niet ontbreken.  

Vanaf dit schooljaar bundelen Alfa-college en Drenthe College hun krachten op het gebied van mbo-opleidingen Sport en Bewegen in Assen. Met de Sport- en Beweegcampus Assen streven zij naar een sterk, doelmatig en toekomstgericht opleidingsaanbod gericht op sport, bewegen en gezonde leefstijl in de regio Assen. Vandaag zetten Wim Moes, voorzitter College van Bestuur Alfa-college, en Mare Riemersma-Diephuis, lid College van Bestuur Drenthe College, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst, daarmee is de Sport- en Beweegcampus officieel een feit.

Onderwijs voor en in de regio
85 studenten zitten op dit moment in het eerste jaar van de Sport- en Beweegcampus. Door de samenwerking hebben zij een groter aanbod aan opleidingen in het werkveld van Sport en Bewegen, die aansluiten bij de arbeidsmarkt en ambities van de regio. Het biedt studenten een uitdagende leeromgeving waarin zij zichzelf kunnen zijn. Mare Riemersma-Diephuis: “De samenwerking geeft kansen voor verdieping en verbreding van het onderwijs. Daarmee zorgen we voor goede professionals in dit vakgebied. En dat draagt uiteindelijk bij tot een versterking van de regio. Wim Moes voegt daaraan toe: “We willen het onderwijs verbinden met wat erin de wijken gebeurt. Studenten leren, onderzoeken en ontdekken samen met inwoners van Regio Assen hoe belangrijk sporten en gezond leven is én ook dat het belangrijk is dat je daar plezier aan beleeft.”

Ook het docententeam dat voor de Sport- en Beweegcampus samengevoegd is, is enthousiast. Wat begon als een plan is uitgerold tot een unieke regionale samenwerking. Opleidingsmanager John van Apeldoorn: “De samenwerking biedt het onderwijsteam de kans om een grotere en duurzame impact te realiseren op de bewegingscultuur voor de regio Assen.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed