Alfa-college

Studenten Alfa-college gaan Back to Basics

Hardenberg

Werkenaan survival skills én persoonlijke ontwikkeling

Hardenberg/Ommen - Drie dagen lang back to basic: uit je comfortzone stappen en midden in de natuur werken aan je survival skills en aan jezelf. In de bossen rondom Buitencentrum Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen ging een groep studenten van het Alfa-college in Hardenberg deze uitdaging aan.

De studenten komen van verschillende opleidingen en leerjaren. Zij kozen voor dit extra programma om verschillende redenen. Zo vertelt derdejaarsstudent Kees de Vries van de opleiding Expert IT systems & Devices: “Ik hield mij al langer bezig met activiteiten buiten mijn comfortzone om mijn horizon te verbreden.” Student Wesley Welink, eerstejaarsstudent van de opleiding Retailspecialist vult aan: “Het leek mij leuk om dingen te leren over de natuur en ik weet nu zoveel meer!”

Samen met bushcraft instructeur Bas van der Meer heeft docent Geoffrey van der Felz een divers programma opgesteld. Studenten leerden onder andere skills zoals vuur maken, water zuiveren, een shelter bouwen van takken en bladeren (rekening houdend met windrichting, zonsopkomst en isolatie) en boogschieten (Een mooie metafoor met richting bepalen en doelen stellen). Ook stond een stiltewandeling en meditatie op het programma en werden persoonlijke thema’s besproken tijdens kampvuursessies, zoals dromen en ambities.

Student Kees kijkt vol enthousiasme terug op de drie dagen: “Deze drie dagen waren waanzinnig. Ik vond t een geweldige ervaring omdat het niet alleen enorm leerzaam en informatief was maar ook omdat de natuur me enorm kalmeerde. We hebben veel geleerd over onszelf en over de natuur. Werkelijk een ervaring om nooit te vergeten!”

Het excellentieprogramma Back to Basics

Het Alfa-college biedt diverse excellentieprogramma’s aan op elk niveau en voor iedere gemotiveerde student die graag extra uitgedaagd wil worden en talenten wil ontdekken of verder wil ontwikkelen. Docent Geoffrey van der Felz ontwikkelde Back to Basics. “Ik wil studenten écht iets totaal anders bieden naast hun reguliere opleiding. Een uitdagend programma waarin de student echt met zichzelf aan de slag gaat, fysiek en mentaal”, zo geeft Geoffrey aan. “We kijken terug op een leuke,
leerzame en diepzinnige driedaagse waarin iedereen plezier heeft gehad én wat heeft geleerd.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed