Alfa-college
Hoogeveen

Orange the World

Wist jij dat 1 op de 3 vrouwen geweld heeft meegemaakt in haar leven? 

Vrijdag 25 november is de internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start elk jaar de wereldwijde campagne Orange the World, waar de regiodirecteur van Alfa-college Hoogeveen medestander van is. Omdat wij als Alfa-college aandacht willen besteden aan deze campagne, wappert vanaf vandaag de oranje vlag op onze locatie in Hoogeveen en wordt het schoolgebouw 's avonds oranje verlicht.

Niets is wat het lijkt

Ook organiseren wij samen met het SDG House Drenthe en de Soroptimistclub de Reestlanden het Achter de Voordeurspel "Niets is wat het lijkt". Met dit laagdrempelige spel word je je bewust van signalen van geweld tegen vrouwen en leer je wat je er aan kunt doen. Op twee middagen kunnen deelnemers dit spel spelen onder professionele begeleiding. Op woensdag 30 november gaan studenten met het spel aan de slag, en op donderdag 1 december nodigen we  beroepsprofessionals van harte uit om ook te ervaren hoe dit spel is. 

Ben jij student en wil jij meedoen aan dit spel?

Bekijk dan hier de officiële uitnodiging en meld je aan via sdghousedrenthe@alfa-college.nl. Let op: vermeld in de mail dat je mee wilt doen op de woensdag. 

Voor wie: studenten
Wanneer: woensdag 30 november van 16:00 tot 17:30 uur
Waar: Voltastraat 33 in Hoogeveen, ruimte DOC33

Ben jij beroepsprofessional en wil jij meedoen aan dit spel?

Bekijk hier de officiële uitnodiging en meld je aan via sdghousedrenthe@alfa-college.nl. Let op: vermeld in de mail dat je mee wilt doen op de donderdag.


Voor wie
: beroepsprofessionals uit het onderwijs, de gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, kinderopvang, veiligheid en justitie, maar ook voor beleidsmakers en bestuurders.
Wanneer: donderdag 1 december van 16:00 – 18:00 uur
Waar: Voltastraat 33 in Hoogeveen, ruimte DOC33

  

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed