Alfa-college
Hoogeveen

Techniek Tastbaar in Hoogeveen

Ruim 1250 jongeren bezochten vrijdag de tweede editie van Techniek Tastbaar. Een succesvol event! ’s Middags kwamen de leerlingen van een aantal basisscholen en klassen van Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos. ’s Avonds was er vrije inloop en veel kinderen kwamen toen zelfs voor de tweede keer, nu samen met hun ouders. 

Kennismaken met techniek

In de techniekvleugel en buiten op het op het parkeerterrein waren zo’n 32 technische bedrijven uit de regio aanwezig. Maar ook al onze eigen techniekopleidingen en KARgo! pakten uit om de jeugd te enthousiasmeren voor techniek. En hun ouders natuurlijk.

De bedrijven gaven uitleg over hun bedrijf en de technische werkzaamheden die er worden uitgevoerd. Én ze zorgden voor ‘doe’-activiteiten waarmee de jongeren fanatiek aan de slag gingen.
Vogelhuisjes en een stuw bouwen, 3d- en laserprinten, heftuckrijden en een band wisselen, het zijn maar een paar voorbeelden. Met tassen vol ‘werkjes’ gingen de kinderen weer naar huis!

Gouden formule

Behalve de bezoekers waren ook de deelnemende bedrijven enthousiast. Het is bewonderenswaardig hoeveel tijd en energie deze bedrijven in het evenement steken. Alles voor het goede doel: techniek promoten! Dat is met Techniek Tastbaar weer goed gelukt. Het organiserende team van Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen lijkt een gouden formule in handen te hebben om jongeren te enthousiasmeren.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed