Alfa-college
Assen | Groningen

Studenten Alfa-college Noorderpoort en Terra in Roemenië

Onze studenten zijn samen met die van Noorderpoort en Terra MBO in het Roemeense Tichindeal waar ze voor project Talent 4 Roemenië huizen van de lokale bevolking opknappen. Daarnaast bouwen ze verder aan het huiswerkverblijf waar dit project in 2014 mee begon.Talent 4 Roemenië
In 2014 vertrokken onze studenten en die van Noorderpoort voor het eerst naar Roemenië. In samenwerking met Stichting Actie Roemenië is toen gestart met de bouw van het huiswerkverblijf in Tichindeal. Hans Buissink, één van de initiatiefnemers van het project: “Het huiswerkverblijf is nu voor negentig procent af. Het is de bedoeling dat die aan het eind van deze reis volledig af is. Zo heeft een aantal studenten een rolstoelhelling gebouwd bij de entree, een andere groep bouwt onder begeleiding een garage en weer een andere groep heeft de elektriciteit op de bovenverdieping van het huiswerkverblijf in orde gemaakt. Daarnaast helpen de studenten de lokale bevolking met klusjes in en rondom het huis, zoals het vervangen van het raam of het opknappen van een keukentje.’’
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed