Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Overhandiging plaquette aan Alfa-college

Projectleider Anika Plettenberg van de stichting Duits in de beroepscontext overhandigde ons de plaquette Prüfungsort des Goethe-Instituts. Met deze plaquette is het op onze onderwijslocaties nu ook zichtbaar dat we een officieel erkende Goethe-Institut examenlocatie zijn. Dit betekent dat we samen examens afnemen voor door het Goethe-Institut erkende certificaten.

De Duitse taal is belangrijk voor onze studenten, hun loopbaan, bedrijven en organisaties in de grensregio én niet te vergeten, de hele Nederlandse economie! Samen maken wij ons sterk voor een stevige plek van het Duits in het mbo en mkb in Noord-Nederland. 

Lidmaatschap
We zijn lid van de stichting Duits in de beroepscontext die in samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam Goethe examens voor het Nederlandse mbo ontwikkeld. Wij zijn in Nederland één van de drie scholen die het hoogste aantal Goethe examens Duits in de beroepscontext jaarlijks afneemt. Studenten kunnen hiermee een Goethe certificaat Duits in de beroepscontext krijgen.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed