Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Mijn passie #26

Amélie Alma
“Mijn droom is om professioneel danseres te worden. Na het behalen van mijn mbo-diploma wil ik een dansopleiding bij Lucia Marthas volgen. Ik wil namelijk nog beter leren dansen zodat ik in de toekomst mag dansen in shows en videoclips van beroemde mensen. Dansen dat vind ik het leukste wat er is. Van dansen krijg ik energie, maar ik word er ook rustig van in mijn hoofd. Die rust heb ik nodig, want ik ben vaak gestrest. Daarnaast voelt het dansteam waar ik in zit als familie voor mij. Het is altijd gezellig en heb ik al veel met ze meegemaakt. Met dat team ben ik dit jaar op het WK Streetdance in Engeland als derde geëindigd. Het behalen van die bronzen medaille was fantastisch en had ik niet verwacht. Samen met mijn teamleden ben ik de afgelopen jaren nog vaker in de prijzen gevallen met een derde plek op het EK en de winst op het NK. Na een nationale- of internationale danswedstrijd voel ik me opgelucht, ben ik blij dat het goed is gegaan en is alle stress van me afgevallen. Dan wil ik eigenlijk nog een keer dansen. Op dit moment heb ik een knieblessure en ik vind het lastig dat ik daardoor niet mag doen wat ik het allerliefst doe. Dit is mijn eerste blessure. Omdat ik nu niet meedoe aan danstrainingen, ben ik minder geconcentreerd en wat vaker chagrijnig. Eigenlijk mag het niet, maar ik dans stiekem op mijn kamer, haha. Ik kan dat niet tegenhouden, want voor de blessure deed ik dat elke dag. Het dansen heb ik meegekregen van mijn moeder die op majorette zat en die nu lid is van dezelfde dansschool als ik, maar dan in Delfzijl. Toen in Hoogezand een dansschool werd geopend, ben ik daar gelijk lid van geworden en op mijn achtste begonnen met dansen. Wat ik na negen jaar dansen nog wil bereiken? Wereldkampioen streetdance worden met het dansteam waar ik nu in zit. Dat lijkt me supervet.”

Amélie Alma, student Retailmedewerker bij het Alfa-college in GroningenIn onze rubriek Mijn passie lees je persoonlijke verhalen van studenten en medewerkers over wat ze naast hun opleiding en werk bij het Alfa-college doen. Deze rubriek heette eerst Humans of Alfa-college, waarvan achttien verhalen van medewerkers zijn verschenen. Deze verhalen en die van Mijn passie lees je hier.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed