Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

FIXbrigade Paddepoel van start

FIXbrigade Paddepoel is officieel van start gegaan. Deze brigade zet zich in om woningen in de gelijknamige wijk te verduurzamen, energiearmoede te bestrijden en jonge mensen een waardevolle werkervaring bieden. FIXbrigade Paddepoel is een samenwerking tussen gemeente Groningen, het Alfa-college, wijkpaleis Paddepoel, Paddepoel Energiek, WIJS en Stichting FIXbrigade Nederland. In het kader van de officiële start namen we ook een cheque van € 10.000,- in ontvangst waarmee de coöperatieve Rabobank dit lokale initiatief ondersteunt.

FIXbrigade Paddepoel 
Deze brigade bestaat onder andere uit zes van onze studenten Entree Techniek, drie leermeesters waaronder Mouaz Shallk die de opleiding Interculturele coach – Onderwijsassistent volgt, een projectleider en planner.
 


FIXbrigade
Dit is een lokaal georganiseerd project met als doel mensen te helpen die energiebesparende maatregelen niet kunnen betalen óf zelf installeren. FIXbrigade-teams brengen gratis isolatie- en andere duurzaamheidsmaatregelen aan in woningen van mensen met een laag inkomen. Dit project biedt ook een leerwerktraject, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder andere worden opgeleid voor een baan in de technieksector en energietransitie. Meer info over FIXbrigade Nederland staat hier

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed