Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Minister Dijkgraaf op bezoek bij Alfa-college

“Ik vind het enorm inspirerend om te zien hoe het Alfa-college op een vernieuwende manier omgaat met het opleiden van nieuwkomers. Dit is een voorbeeld van hoe het zou moeten in het onderwijs“, zegt demissionair minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). 

Minister Dijkgraaf bracht een bezoek aan onze opleiding Monteur elektrotechniek voor anderstaligen op locatie Admiraal de Ruyterlaan. Tijdens zijn bezoek ging Dijkgraaf met studenten en docenten in gesprek en deed hij mee met een installatietechniekoefening.Monteur elektrotechniek voor anderstaligen
Bij deze opleiding is er meer aandacht voor Nederlands, rekenen en culturele verschillen. Als monteur elektrotechniek help je om elektrische systemen aan te leggen in huizen, bedrijven en gebouwen waar mensen wonen en werken. Ook voer je kleine reparaties aan elektrische systemen uit. Soms werk je aan de elektrische installatie voor een nieuw gebouw, andere keren vervang je schakelaars bij klanten thuis. Of je plaatst kabelgoten en LED-lampen in een nieuw kantoorgebouw.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed