Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Mijn passie #27

“Als ambulant lakei ben ik in een totaal andere wereld, eentje die ik daarvoor nog niet kende. Het is erg leuk en afwisselend werk en ik kom op plekken waar ik normaal gesproken nooit zou komen. Ik heb in Paleis Noordeinde, Paleis Huis ten Bosch voor de koning en in Kasteel Drakensteyn als lakei gewerkt. Ik werd ook ingezet bij ceremonies zoals tijdens Prinsjesdag waar ik naast de Glazen Koets liep. Het perfectionisme dat bij dit werk komt kijken, spreekt me aan. Ik houd er van als alles strak is. Tijdens mijn werk als militair was ik gedisciplineerd en in het koninklijk huis heb je die discipline bij ceremonies ook nodig. Dan volg ik strikt het draaiboek. Zo was bijvoorbeeld het staatsbanket van minuut tot minuut beschreven. Alles wat ik in de horeca, dienstverlening en bij defensie heb geleerd, komt samen in mijn werk als lakei. Ik ben een op- en-topgastheer met militaire precisie. Het mooiste wat ik dankzij mijn werk als lakei heb meegemaakt, de verjaardagen van zr. Ms. De koning waarbij mijn vrouw en ik als gast aanwezig waren. Samen met haar ben ik naar feesten op Paleis op de Dam en Paleis Noordeinde geweest. Dat zal ik nooit vergeten. Wat ik nog wil bereiken? Als lakei werken bij de inhuldiging van Amalia. Dat is de enige ceremonie die ik nog niet heb meegemaakt.” 

Ingmar van ’t Zand, Instructeur Horeca & dienstverlening bij het Alfa-college in Hardenberg
In onze rubriek Mijn passie lees je persoonlijke verhalen van studenten en medewerkers over wat ze naast hun opleiding en werk bij het Alfa-college doen. Deze rubriek heette eerst Humans of Alfa-college, waarvan achttien verhalen van medewerkers zijn verschenen. Deze verhalen en die van Mijn passie lees je hier.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed