Alfa-college

Alfa-college samenwerkingspartner Art Camp mbo

Studenten leren actief over het belang van kunst en cultuur voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen

Woensdag 13 maart nemen studenten van het Alfa-college deel aan Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle. Via workshops leren aankomend pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten hoe ze kunstdisciplines kunnen inzetten in hun werk op en na school. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas en woont de start van Art Camp mbo bij.

Wat is Art Camp mbo?

Tijdens Art Camp mbo gaan in totaal 60 studenten tijdens workshops actief aan de slag met kunst- en cultuuronderwijs. Ook leren ze meer over het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor de sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Daarnaast doen ze nieuwe vaardigheden op voor het voorbereiden en het geven van lessen of culturele activiteiten met kinderen. Namens het Alfa-college doen studenten mee vanuit onze locaties in Hoogeveen en Hardenberg.

In 3 stappen brengen studenten Art Camp mbo in de praktijk

Met de inspiratie en kennis die de studenten tijdens Art Camp mbo opdoen, gaan ze aan de slag met stap 2: ze organiseren een Art Camp voor de medestudenten van hun opleiding. Met door henzelf georganiseerde workshops, doet de hele opleiding ervaring op met kunst- en cultuuronderwijs. Stap 3 is een opdracht voor de studenten die aan deze dag hebben meegedaan: organiseer een kunstzinnige activiteit op jouw stageplek. Tijdens deze drie stappen van Art Camp mbo ontdekken de studenten welke kunstvormen ze (nog meer) leuk vinden, verdiepen ze hun vaardigheden en leren ze die in te zetten binnen hun vak.

Initiatief

Art Camp mbo is een initiatief van stichting Méér Muziek in de Klas in samenwerking met ROC Midden Nederland, Noorderpoort en Alfa-college.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed