Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Opening Textielhub

Op maandag 18 maart is de Textielhub officieel geopend door wethouder Circulaire Economie Kirsten de Wrede, onze locatiedirecteur Sander Kalsbeek, bestuurslid Eileen Blackmore van Groningen Werkt Circulair en dean Dorothea van der Meulen van Academie Minerva Hanzehogeschool. De Textielhub is ontwikkeld om in Groningen een eerlijke en lokale textielketen op te zetten. 

In deze hub aan Energieweg 17 wordt onder andere gewerkt aan circulaire textielinnovaties, er worden onderwijsprogramma’s aangeboden voor inwoners en studenten en het is een plek waar er sociale arbeid en participatiemogelijkheden zijn voor mensen die in het reguliere arbeidsproces niet aan het werk kunnen. 
 
Textielhub 

Deze hub is een initiatief van G-ROND, Alfa-college, gemeente Groningen, Groningen Werkt Circulair, Hanzehogeschool Groningen en Noorderpoort. Samen met deze partners streven we ernaar om een circulaire textielindustrie te realiseren. Tijdens de Week van de Circulaire Economie opende de Textielhub op vrijdag 15 maart al haar deuren voor het publiek. 

G-ROND
Groningen Rond (G-ROND) is een initiatief van het Alfa-college en bestaat uit een samenwerking met Noorderpoort, Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, gemeente Groningen, provincie Groningen, Groningen City Club, Coöperatie Suikerbiedt en 30 bedrijvenpartners. Samen met deze partners slaan we de handen ineen voor de omschakeling naar een circulaire economie. 

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed