Alfa-college
Hoogeveen

Gea in de race bij tv-programma No Way Back

Nadat ze getipt werd en onder het mom van ‘waarom ook niet’ nam Gea Kamphof (19) uit Dwingeloo, student Constructiebankwerker bij het Alfa-college in Hoogeveen, deel aan het televisieprogramma No Way Back. Ze is één van de zestien kandidaten die op survivaltocht is geweest in de ruige wildernis van Noorwegen. De derde uitzending is zondag a.s. en zal Gea hierin weer te zien zijn.  

De kandidaten, negen heren en zeven dames, reisden in september af naar de Noorse wildernis, waar ze begeleid werden door ex-commando Ray Klaassens. Tijdens de avonturen draait het om één simpele keuze: achterblijven of doorgaan? De winnaar verdient uiteindelijk 50.000 euro! Abseilen, springen in ijskoud water, duizenden traptreden beklimmen. Gea kan het na de eerste twee afleveringen op haar lijstje afvinken en is ze nog steeds in de race!

"Ik had geen ervaring en had bewust van tevoren geen voorbereidingen getroffen",  geeft Gea aan. "Ik wilde er helemaal blanco en puur ingaan en afwachten wat er op mijn pad zou komen."
Pas toen Gea een dag voor vertrek het vliegticket onder ogen kreeg, werd het naar eigen zeggen toch wel heel spannend. 

Doel
Tijdens de eerste aflevering ook te zien dat Gea heel makkelijk de leiding neemt tijdens het opzetten van een tentenkamp. "Dat ondernemende en praktisch denken zit in mij. Daarbij ben ik ook niet benauwd om mijn mond open te doen."

Tijdens diezelfde aflevering is tevens te zien dat de eerste vrouwelijke deelneemster al afscheid neemt. Gea: "Dat vond ik best jammer. Ik vond dat ze meer in haar mars had. Ray gaf ook aan of ze het nog even wilde aankijken, maar helaas".  Gea is overigens erg te spreken over de begeleiding van de ex-commando om zijn werkwijze en aanpak. "Hij heeft ons zo goed geholpen en begeleid. Hij wist door goede en mooie gesprekken ons steeds weer te motiveren. Mijn doel om het af te maken werd alleen maar sterker en je komt er steeds achter wat je kunt en dat voelt goed."

Heel gaaf!
In de voorstukjes van de derde aflevering is al te zien dat er weer spannende dingen gaan gebeuren. "Voor een aantal mensen gaat het echt op het randje of ze wel of niet doorgaan", vertelt Gea. "Na de derde dag hebben we twee kampen gehad, hebben we vijf deelnemers achter gelaten en ligt een persoon er al uit. De organisatie heeft ons van tevoren gewaarschuwd dat je gedurende de tocht geen masker op moet houden. Je komt jezelf tegen en gaat je grenzen opzoeken en dat is echt waar!" De derde aflevering belooft weer een spannende uitzending te worden, waarin de deelnemers volgens Gea iets heel gaafs gaan doen. Hoe de het uiteindelijk, na acht afleveringen, zal aflopen en of het grote geld mee is gegaan naar Dwingeloo, kan en mag ze nog niet verklappen. "Jullie moeten gewoon gaan kijken!"

De 19-jarige Dwingelse heeft het de laatste dagen druk met het geven van interviews en wordt steeds vaker herkend. "Ja, dat is best wel leuk. Pasgeleden verscheen er een foto van mij achter het stuur in de vrachtwagen. Ja, ik rijd af en toe in de vrachtwagen, maar mijn werk is echt wel lassen en constructiebankwerken!"

Gea kijkt reikhalzend uit naar april, want dan zal ze de opleiding afronden. "Ik volg de opleiding bij een metaalbewerkingsbedrijf in Hoogeveen. Hier blijf ik tot volgend jaar in dienst, dan heb ik vier jaar praktijkervaring opgedaan. Daarna ga ik aan de slag bij het staalbouwbedrijf van mijn vader. Omdat ik bij wil blijven, zal ik ook de opleiding tot Ondernemerschap gaan volgen. Mijn ambitie is om uiteindelijk mijn eigen bedrijf te hebben. De praktijkervaring tijdens de opleiding én van No Way Back heb ik dan in ieder geval al in the pocket!"

No Way Back is elke zondag om 20.30 uur te zien op SBS6 en wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed