Alfa-college
Hardenberg | Hoogeveen

Koningin Máxima aanwezig bij eerste editie Art Camp

De eerste editie van Art Camp is een feit! Zo’n 60 studenten van drie ROC’s (Alfa-college, Noorderpoort en ROC Midden Nederland) dompelden zich woensdag 13 maart in poppodium Hedon in Zwolle onder in kunst en cultuur. Namens het Alfa-college deden studenten mee van onze locaties in Hoogeveen en Hardenberg

Speciale gast was erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas, Koningin Máxima. Zij ging in gesprek met bestuurders van culturele instellingen en roc’s en sprak met studenten over het belang van muzikale en culturele vorming in het mbo. Directeur Carlijn Molewater de la Rive Box schoof namens het Alfa-college aan tijdens het rondetafelgesprek.

Student Eva Kreeft, student Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker kreeg de kans om Máxima te vertellen over haar ervaring van de dag. “Het was een bijzondere ervaring, erg leuk om mee te maken. Máxima is een aardige en lieve vrouw,” vertelde ze aan de Stentor

Tijdens Art Camp leerden de studenten, aankomend pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten, hoe ze kunstdisciplines kunnen inzetten in hun werk op en na school. Ze konden kiezen uit diverse workshops: van cartoontekenen en fotografie tot dans en theater. Student Onderwijsassistent Tess Arkes kijkt enthousiast terug op de dag: “Ik heb het hartstikke leuk gehad. Ik vond het leuk om écht dingen te doen. Bij cartoontekenen heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe je het beste een cartoon kunt maken en hoe kleine details iets heel erg kunnen veranderen. Kira en Tara, ook studenten Onderwijsassistent zijn positief: “Alle scholen moeten hieraan meedoen. Het was super leuk en leerzaam,” zo vertelden ze voor de camera van het Noorderpoort. 

De studenten kunnen hun inspiratie en kennis nu meenemen naar de volgende fase van Art Camp. Op hun eigen opleiding organiseren ze zelf een Art Camp-dag voor hun medestudenten. 

Over Art Camp mbo
Art Camp mbo heeft twee doelen: aankomende Onderwijsassistenten en Pedagogisch Medewerkers hun eigen kunstzinnige interesses verder laten ontdekken, én ze vaardigheden meegeven om cultuur- en kunstonderwijs in te zetten in hun werkpraktijk zodat kunst- en cultuuronderwijs toegankelijker wordt voor kinderen.

Art Camp mbo is georganiseerd door stichting Méér Muziek in de Klas, in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-college en ROC Midden Nederland. 

  

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed