Alfa-college
Hardenberg

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Larcom en Alfa-college reiken praktijkverklaring uit

Maandag 10 juli heeft Kimberly, leerling van Pro Hardenberg, de eerste praktijkverklaring ontvangen uit handen van werk-leerbedrijf Larcom en het Alfa-college.

De praktijkverklaring is bedoeld voor mensen die in de praktijk wel kunnen leren en vaardigheden onder de knie hebben maar moeite hebben om theorie eigen te maken. Zij kunnen daardoor vaak geen diploma halen maar beschikken wel degelijk over goede competenties. Met de praktijkverklaring wordt hier waardering aan gegeven.

Kimberly volgde het traject voor Dienstverlening N1. Ze heeft onder andere gewerkt in de kantine, het restaurant en diverse facilitaire – en logistieke werkzaamheden volbracht. “Ik heb geleerd om zelfstandig te werken en ben trots dat ik nu meer van mezelf heb laten zien!” Glundert Kimberly tijdens de uitreiking van de praktijkverklaring.

Larcom startte twee jaar geleden met de begeleiding van Kimberly. En een aantal maanden geleden zocht werkcoach Robin contact met het Alfa-college. “De samenwerking met Jet van der Wetering, docent bij het Alfa-college, heb ik als prettig ervaren, het is fijn samen de gesprekken te voeren en de gedrevenheid te voelen.”

Docent Jet van der wetering vult aan: “Met het uitgeven van praktijkverklaringen geven we erkenning en waardering aan mensen die in de praktijk kunnen leren. Vaardigheden ontwikkelen die essentieel zijn in het beroep, dat is zo waardevol!”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed