Alfa-college

Educatie en Inburgering

Wil je als bedrijf je medewerkers helpen om zich de Nederlandse taal meer eigen te maken? We helpen je graag. Ook voor een cursus rekenen en digitale vaardigheden kun je bij ons terecht. In Groningen, Drenthe en Noord-Overijssel hebben we mooie opleidingsplekken waar jouw medewerker zich deze vaardigheden eigen maakt. En weetje wat het mooie is? Al onze cursussen geven we op een locatie. Dus jouw medewerkers leren ook écht van en met elkaar.

Educatie en Inburgering

 • Aanbod Educatie en Inburgering (21)
 • Projecten
  Graag helpen we in projecten om laaggeletterden zo goed mogelijk mee te laten doen binnen onze samenleving. Vaak worden laaggeletterden niet bereikt door reguliere inburgeringsprogramma’s. Resultaat? Leven in een sociaal isolement. En steeds verder verwijderd raken van onze samenleving. Dit mag absoluut niet gebeuren. Daarom maken wij binnen onze projecten gebruik van een mooie methode, de zogenaamde ketenaanpak. Onze vrijwilligers en professionals activeren de deelnemers bij hun inburgering. Laaggeletterden krijgen volop ondersteuning. Ze staan er niet alleen voor.
 • Succesverhalen
  Onze methode om laaggeletterden volop mee te laten doen aan onze samenleving werkt. En daar zijn we ontzettend blij mee. Bekijk en beluister hieronder de succesverhalen van Marjolijn en May An.

  Marjolijn

  May Ann

 • Taalhuizen

  Heeft een van je medewerkers moeite met taal? In heel Nederland zijn er taalhuizen. Het is een plek waar mensen samenkomen om de taal bij te spijkeren.

  Allereerst krijg je een test. Dit heet de Taalmeter. Hierna krijg je een gesprek en wordt er gekeken naar een passende oplossing. De ene keer is dit ondersteuning door een taalvrijwilliger. De andere keer is dit een taalcursus op bijvoorbeeld ons Alfa-college.

  In de taalhuizen in ons land werken verschillende partijen samen. Wij, het Alfa-college, leveren ook een mooie bijdrage. Zo zijn er op dit moment in Grootegast, Vinkhuizen, Hoogeveen en verschillende wijken in Groningen, verschillende taalcoördinatoren van ons aan de slag. Ook worden er nog steeds taalhuizen ontwikkeld om mensen te kunnen blijven helpen. Bijvoorbeeld in Tynaarlo, Vries, Noordenveld en De Wolden.

  Tel mee met taal
  Het landelijke programma ‘Tel mee met taal’ zorgt ervoor dat er nog steeds door het hele land taalhuizen worden ontwikkeld. Het zijn plekken waar iedereen die moeite heeft met taal terecht kan.

 • Word vrijwilliger

  We zijn op zoek naar jou.

  Mensen helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Lijkt je dat wel wat? We zijn altijd op zoek naar taalvrijwilligers. Wil je meer informatie of je aanmelden? Bel 0800-8100 of mail naar vrijwilligers.educatie@alfa-college.nl.

Meer informatie over Educatie & Inburgering

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed