Alfa-college

Internationale kansen

Bij het Alfa-college in Hoogeveen krijg je de kans om internationale ervaring op te doen. Er zijn internationale stagemogelijkheden, internationale projecten en excursies naar het buitenland.

Internationale stagemogelijkheden
Stage lopen in het buitenland is erg waardevol. Je doet nieuwe ervaringen op, leert andere culturen kennen, verbetert je talenkennis en je wordt zelfstandiger. Jaarlijks wordt er op school een Internationale stagemarkt gehouden waar je kennis kunt maken met internationale organisaties. We hebben goede contacten met internationaal erkende leerbedrijven in onder andere Finland, Engeland, Ierland, België, Duitsland, Spanje, Malta, Vietnam en Curaçao. Lees hier meer.Internationale projecten
We stimuleren deelname aan internationale projecten, zodat studenten kennismaken met andere woon-, werk- en leeromstandigheden dan in Nederland. Studenten van de opleiding Maatschappelijke zorg, Pedagogisch werk en Engineering gaan, in samenwerking met stichting Out of Area, bijvoorbeeld jaarlijks naar Bosnië om een (oud) schoolgebouw op te knappen en activiteiten te doen met kinderen.

Ook verrichten eerstejaarsstudenten van de Business School jaarlijks voor bedrijven uit de regio marktonderzoek in Duitsland en is er een project vanuit Triple O (onderwijs, ondernemers en overheid) waar studenten International Business en Business Leisure & Hospitality voor regionale bedrijven marktonderzoek verrichten in Tsjechië en Slowakije. Het is een uitwisselingsproject, want studenten uit Tsjechië en Slowakije komen ook naar Nederland.

Excursies naar het buitenland
Er zijn tal van voorbeelden van tripjes naar het buitenland. Schoolclash organiseerde vorig jaar een reis naar Berlijn. Studenten van de opleiding Verpleegkundige en Onderwijsassistent kregen Duitse les, maakten kennis met het werkveld en stonden er een aantal culturele activiteiten op het programma.

Cambridge Preparation Centre

Met het behalen van 'Cambridge Business English' heb je een certificaat op zak dat wereldwijd op waarde wordt geschat. Je moet er wel zelf iets voor doen: extra lessen Engels volgen en heel wat vrije uurtjes zelfstandig werken. Zo word je klaargestoomd voor het examen van het British Council in Amsterdam. Het certificaat zorgt voor een betere aansluiting op het hbo en staat ook nog eens goed op je CV.

Excellentieprogramma Spaans
Wie de Spaanse taal goed onder de knie wil krijgen kan zich inschrijven voor het Excellentieprogramma Spaans. Naast je eigen opleiding volg je elke week Spaanse les. Je maakt een trip naar Barcelona. Daar krijg je les op een talenschool en is er tijd voor de Spaanse cultuur. Ook bezoek je een aantal bedrijven. Een fantastische ervaring.

Goethe-certificaat
De laatste jaren is de belangstelling voor de Duitse taal gegroeid. Wil je de Duitse taal echt goed beheersen in je eigen vakgebied? Dan is het Goethe-certificaat iets voor jou. Tijdens deze lessen Duits in de beroepscontext wordt de taal afgestemd op de verschillende opleidingsgebieden. Zo kregen studenten van de opleiding Junior Accountmanager Duits gericht op handel en sloten het examen af met een certificaat.
 

Studenten met hun behaalde Goethe-certificaat, juli 2018.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed