Alfa-college

Samen met het bedrijfsleven

We werken veel samen met ondernemers, overheidsinstanties en instellingen in de regio. Zo maken we goed onderwijs dat aansluit op de praktijk. Een paar voorbeelden..

AC Duurzaam
AC Duurzaam is het project- en adviesbureau van de technische opleidingen van onze school. Derde- en vierdejaarsstudenten werken wekelijks aan echte praktijkopdrachten van bedrijven. Een mooi voorbeeld hiervan is het Energieloket. Na onderzoek geven de studenten advies over eventuele energiebesparende maatregelen aan woningen of bedrijfspanden. KlikĀ hier voor een overzicht van alle projecten.

ICT-Academie
In samenwerking met het regionale bedrijfsleven is een nieuw opleidingscentrum gestart, de ICT-Academie. Studenten werken in de ICT-Academie aan echte opdrachten van bedrijven zoals de ontwikkeling van apps en automatiseringtools. Het doel is om goed gekwalificeerde medewerkers op te leiden die na hun opleiding in de regio willen en kunnen blijven werken. De projecten worden niet op school, maar in een echte leer- en werkomgeving uitgevoerd waar naast het Alfa-college ook professionals van IT-bedrijven uit de regio aanwezig zijn.

Meewerken aan evenementen
Voor onze studenten zijn evenementen een prachtige kans om ervaring op te doen. Jaarlijks zijn studenten Uniformberoepen actief tijdens de Hoogeveense Cascaderun. Ze bemensen start en finish en zorgen voor een goed verloop van dit hardloopspektakel. Tijdens de Ronde van Drenthe verzorgen studenten Business Culinair de horeca en catering voor de renners, pers, juryleden en organisatie. Studenten Haar- en Schoonheidsverzorging ontfermen zich over de visagie en kapsel van de rondemissen en -misters (en dat zijn ook studenten van onze school).

Ook tijdens het jaarlijkse Mode Event werken verschillende opleidingen van de Business School samen met het bedrijfsleven.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed