Alfa-college
Hardenberg

Dinnershow wederom groot succes

De Dinnershow in het Grand Café van het Alfa-college Hardenberg was ook dit jaar weer een groot succes! Zowel de woensdag- als de donderdagavond waren uitverkocht. Dertien tweedejaars van de opleiding Leisure & Hospitality schitterden in de show met als thema ‘Het Jaarboek’. De opbrengst van €1200,- komt ten goede aan ‘Free a Girl’. Deze stichting zet zich in om meisjes te bevrijden uit de gedwongen prostitutie.

De tweedejaars zijn weken druk geweest met de voorbereidingen. Demi Bouwmeester uit Schoonebeek vertelt: Met behulp van het bedrijf Jelloo hebben we het verhaal en de acts voor de Dinnershow bedacht. Ik sta niet zo graag op de voorgrond, maar we hebben veel lol gehad en ik vind mezelf in acteren gegroeid. De show gaat over een vrouwenschool waar een oud jaarboek wordt gevonden. Er staan allemaal roddels in over de docenten van vroeger. In de lessen, die de studenten tijdens de show volgen, wordt de link met vroeger gelegd en gedanst op nummers als ‘Dancing Queen’ van ABBA.

Evenementenorganisatie

De tweedejaars werden aangestuurd door Mara Belt uit Hardenberg en Lobke Grosman-Koldewij uit Ringe, derdejaars Leisure & Hospitality. Mara: “De Dinnershow is een project voor het vak Evenementenorganisatie. Naast het begeleiden van studenten hebben we bijvoorbeeld ook het draaiboek opgesteld, met een externe partij de muziek, het licht en geluid geregeld, communicatie verzorgd en sponsoren gezocht. De tweedejaars hebben we het goede doel laten kiezen.”

Praktijkervaring

Maar er werd door meer opleidingen praktijkervaring opgedaan. Het 4-gangen diner werd bereid door eerstejaars van de koksopleiding en ook de bediening werd door studenten verzorgd. Op het menu stond een garnalencocktail, ossenstaartsoep met kerrieroom en kip met groene groentes en polenta. Het nagerecht bestond uit roze chocolademousse met rood fruit en vanille ijs. Maxime Pat, tweedejaars Facilitair leidinggevende uit Dalen, was chef bediening: “Voor het eerst stuurde ik studenten aan en verzorgde ik de tafelindeling, tafelopstelling. Echt leuk om te doen.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed