Alfa-college
Hoogeveen

Ronde van Drenthe mede dankzij Alfa-college groot succes

Studenten en docenten van de opleidingen Haarverzorging en Business Culinair hebben het tijdens de Ronde van Drenthe minstens zo’n grote prestatie geleverd als de wielrenners en –rensters in de verschillende koersen die zijn verreden.

Complimenten voor alle studenten, docenten en instructeurs die hebben meegewerkt. Het waren drukke, maar leerzame dagen. Bij evenementen als deze leer je omgaan met tegenslagen, geniet je van nieuwe ervaringen, leer je nog beter samenwerken en kun je je passie in de praktijk brengen.

Vrijdagavond begon het evenement In Theater de Tamboer in Hoogeveen. Daar ontvingen vijf studenten als rondemiss en rondemister honderden gasten. Alle wielrenploegen, juryleden en organisatie kregen een buffet aangeboden en er vond een ploegenpresentatie plaats. Op het podium flankeerden de missen en misters de ploegen en boden alle renners een attentie aan.
Tientallen studenten van de verschillende horecaopleidingen verzorgden tegelijkertijd een uitgebreid diner voor alle gasten. Ook zorgden zij voor het uitserveren en de drankjes. De hele vrijdag al waren de studenten met het onderwijsteam druk geweest met de voorbereidingen.

Zaterdagmorgen was iedereen alweer op tijd aanwezig om de catering te verzorgen voor renners, jury, toeschouwers en honderden toerrijders.
Voor de start van de dames- en herenwedstrijd kwamen alle ploegen weer op het podium, nu in wielrenkleding en opnieuw geflankeerd door onze stralende rondemissen en –misters. Nadat men de presentielijst had afgetekend stelden de renners zich op in de gangen van de Tamboer, in afwachting van het startschot.

De rondemissen en –misters reden in een snelle volgwagen met chauffeur mee in de koers. Tijdens de prijsuitreiking begeleidden ze de winnaars, overhandigden bloemen en stonden óók op het ereschavot. Een mooi gezicht!
Aan het eind van de dag stond het team van Business Culinair in de Tamboer weer klaar voor een afsluitend buffet voor jury en organisatie.

Zondagmorgen waren de missen en misters alweer in vroeg in touw. Deze dag was er alleen een wedstrijd voor de dames, met start en finish in Dwingeloo. En ook nu verzorgden studenten Haarverzorging de visagie en fraaie kapsels.
De wedstrijden werden onder andere gevolgd door 650 VIPS. Zij volgden in bussen de koersen en stopten op diverse plaatsen om de renners live voorbij te zien komen. Voor alle VIPS was er een goodiebag, de tas hiervoor werd geleverd door het Alfa-college en ook de aan de polsbandjes kon men zien dat we als school een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze Ronde van Drenthe.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed