Alfa-college
Hardenberg

Studenten Alfa-college in de prijzen tijdens finales Skills Heroes

Het Alfa-college in Hardenberg en Regionaal Techniek Centrum kijken (RTC) terug op een fantastische editie van de finales van de Skills Heroes, het Nederlands Kampioenschap voor mbo’ers. In de RAI in Amsterdam werd er gestreden om titels in verschillende vakgebieden. Twee studenten namen na een loodzware driedaagse proef een zilveren plak in ontvangst. Dani van der Veen in de categorie ‘Bouwtimmeren’ en Rubina Redd in de categorie ‘Verzorgende-IG’. Ook was er brons voor Erja de Weerd. Zij volgt de opleiding Verkoopspecialist op het Alfa-college in Groningen. Een geweldige prestatie!

Verdedigen van bouwtitel

De 19-jarige Dani van der Veen volgt de bbl-opleiding Allround Timmerman in dienst van RTC Bouw. Zijn theorielessen volgt hij bij het Alfa-college Hardenberg en hij werkt bij Bouwbedrijf Van der Veen in Beerzerveld. Vorig jaar werd de student uit Beerze al gekroond als Nederlands Kampioen bouwtimmeren. Hij verdedigde zijn titel met verve. De opdracht was om een ingewikkelde kapconstructie met luifel te bouwen, bedoeld voor een villa. Na twee dagen op zijn knieën de constructie te hebben uitgetekend, begon hij met bouwen. Zijn vakmanschap en nauwkeurigheid leverden hem een zilveren medaille op.

Geruststellen van patiënten

Rubina Redd is 18 jaar en volgt de opleiding Verzorgende-IG. De derdejaarsstudent uit Dalen moest verschillende rollenspellen spelen en een informatiefolder, levensboek en reflectieformulier ontwikkelen. Rubina viel bij de jury op omdat ze haar patiënten goed gerust kon stellen en erg lief tegen ze was. Dit leverde haar een groot compliment op: “Een patiënt bij jou in het ziekenhuisbed wordt zo weer beter.” Na het behalen van haar diploma wil ze opleiding Verpleegkundige op het Alfa-college gaan volgen. Rubina: “Ik doe dan ook wel weer heel erg graag mee.”

Alfa-college stimuleert deelname aan vakwedstrijden

Het Alfa-college vindt het belangrijk dat studenten het beste uit zichzelf halen. De school voor middelbaar beroepsonderwijs stimuleert studenten dan ook om deel te nemen aan mbo-vakwedstrijden, zoals De Vakkanjers en Skills Heroes. Met deze wedstrijden tonen de studenten hun vakmanschap, maar ook hun ondernemerschap, passie en ambitie.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed