Alfa-college
Groningen

Martini Ziekenhuis beste leerbedrijf van Nederland sector Zorg Welzijn en Sport

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft de verkiezing van het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van Nederland, in de sector Zorg, Welzijn en Sport gewonnen. Veel studenten van het Alfa-college doorlopen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij het Martinigilde.

Het Martinigilde is een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. Jaarlijks dragen landelijke adviseurs van SBB leerbedrijven voor aan de jury van de verkiezing van Beste Leerbedrijf. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Martini Ziekenhuis is trots op de prijs. ’Wij willen een uitdagende leeromgeving bieden met aandacht voor de individuele leerbehoefte, leervermogen en belangstelling van studenten’, aldus Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis. ‘En samen met alle zorgafdelingen, onze Martini Academie en de drie Groningse ROC’s werken we structureel en consequent hieraan. Onze medewerkers doen dat met ongelofelijk veel passie. Deze prijs toont dat aan.’

Opleiden in het Martini
 Binnen het Martini Ziekenhuis is de Martini Academie verantwoordelijk voor alle opleidingen. Elk jaar volgen meer dan 150 mbo-studenten van diverse opleidingen in de zorg van onder andere Alfa-college een stage in het Martini Ziekenhuis. Op de werkvloer van het ziekenhuis leren ze op een praktijkgerichte manier, het zogenaamde werkplekleren. De aanbeveling van SBB prijst de opleidingsbereidheid van de begeleiders in het Martini Ziekenhuis. Studenten krijgen mogelijkheden om breed in het ziekenhuis te leren en te kijken. Ze zijn welkom en mogen student zijn: ze worden geholpen bij de ontwikkeling van hun vakbekwaamheid. De Martini Academie verzorgt ook goede cursussen en trainingen voor de werkbegeleiders van de mbo-studenten. Als voorbeeld noemt het aanbevelingsrapport de workshop Puberbrein, die bijdraagt aan het begripvol begeleiden van jongeren. Volgens SBB vertellen studenten op hun opleiding dat zij er binnen het Martini Ziekenhuis ‘toe doen’ en ze geven het ziekenhuis dan ook een goede score op studenttevredenheid.

Dag van het mbo
 Donderdag 23 november organiseren de mbo-raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury uit zeven sectoren het beste overall leerbedrijf van Nederland. Het Martini Ziekenhuis is één van deze zeven genomineerden. Op dat evenement worden ook de beste mbo-student van Nederland en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed