Alfa-college
Hardenberg

Directiesecretaresse in spé door naar Nederlandse kampioenschappen

Merlijn de Witte, derdejaars student bij de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent van het Alfa-college Hardenberg, heeft zich afgelopen vrijdag 19 januari geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen van Skills Heroes! Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij gaat het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens de finale in Hengelo op 15, 16 en 17 maart.

De 18-jarige student uit Vriezenveen ging met negentien andere directiesecretaresses in opleiding de strijd aan. De deelnemers gingen om 09.00 uur van start. Merlijn begon het ochtenddeel met het aanleggen van een mappenstructuur. Daarna moest ze een e-mail met een klacht afhandelen; reageren op een binnengekomen sollicitatiebrief; een aanvraag voor een sponsoring behandelen en een tekst redigeren. Ze sloot het ochtenddeel af met afspraken maken. Na de middagpauze is Merlijn begonnen met het ontwerpen van een tegoedbon. Ook moest ze offertes aanvragen en een begroting maken voor de aanschaf van scooters met de daarbij behorende kosten. Als klap op de vuurpijl moest ze een voicemailbericht achterlaten in het Engels.

Voor de goede voorbereiding is de derdejaars student al op woensdagavond vertrokken richting Heerlen, samen met haar medestudent Isa Assen uit Coevorden. Haar eerste gedachte toen ze klaar was met de wedstrijd:

Het was afwachten. Ik had wel het gevoel dat het goed ging, maar of ik bij de eerste acht zat om door te gaan naar de finale, was natuurlijk nog wel de vraag.De twee studenten konden pas de volgende dag weer terug richting huis, vanwege de veelbesproken code rood door de storm. “Tijdens het overstappen zag ik een berichtje van de Skills-coördinator dat ik door was naar de finale. Mijn eerste reactie was dat ik het niet geloofde. Maar nu ik door ben, wil ik die finale natuurlijk ook winnen!”, aldus Merlijn.

Geerte Elferink, docent en coach van Merlijn: “ Wat geweldig, wat een topper! Ik heb haar voor de wedstrijd het advies gegeven dat ze alles goed moest lezen, omdat daar veel studenten mee de fout in gaan. Dat heeft ze blijkbaar gedaan.”

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed