Alfa-college
Groningen

Grensoverschrijdend project voor verkoopspecialisten in spé

Zo'n 25 tweedejaars studenten van de opleiding Verkoopspecialist van het Alfa-college in Groningen hebben deze week meegedaan aan een uitwisselingsproject met twee Duitse beroepsopleidingen. Samen met Duitse studenten van BBS Lingen en BBS Papenburg hebben de mbo'ers in Papenburg een businessplan opgesteld en gepresenteerd.

De start van het project was op de locatie Boumaboulevard van het Alfa-college in Groningen. Ook stond er een stadstour door Groningen en een overnachting in Tolbert op het programma. De rest van de week stond in het teken van het opstellen, uitwerken en presenteren van een businessplan in Papenburg. Student Oussama Ramli: "Ik heb mijn klasgenoten nu op een hele andere manier leren kennen. Hartstikke leuk.”

De opleiding Detailhandel van het Alfa-college heeft al drie jaar een uitwisseling met 'de afdeling 'Einzelhandel' van de BBS Papenburg. Het versterken van de onderlinge banden en kennisuitwisseling in de detailhandel zijn voor de begeleidende docenten Loraine Woldendorp, Marc Tilman en Jaap Woltjer heel belangrijk, net als de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Docent Jaap Woltjer:

Naast het opstellen van een business plan leren de studenten om in groepsverband te werken en om te gaan met de taalbarrière. Ook het verwerken van tegenslagen en de ervaring om zonder ouders op pad zijn belangrijke aspecten.
Internationale ervaring

Het Alfa-college stimuleert studenten om internationale ervaring op te doen. Naast internationale projecten in de grensregio is het ook mogelijk om bijvoorbeeld stage te lopen in het buitenland.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed