Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Cascaderun: samen aan de start

Meedoen aan de Cascaderun leek manager HRM Aimée Roumans een mooie gelegenheid om wat collega’s te leren kennen. Sinds februari werkt ze namelijk voor het Alfa-college in Groningen. Ze vertelt: ‘Ik woon in Hoogeveen en heb de 5 Engelse mijl al vaker gelopen. Dit jaar liep ik de Cascaderun voor de elfde keer, maar nu dus voor de eerste keer in zo’n mooi Alfa-shirt!
Het was even wennen dat ik mijn startnummer een week vooraf niet hoefde op te halen. Dit werd voor alle lopers geregeld. Ook was er gezorgd voor de gezonde lunch vooraf aan de Voltastraat Hoogeveen.

Ik vond het erg leuk om met zo’n 25 studenten en medewerkers van allerlei locaties samen aan de start te staan. Sommige als ervaren lopers, anderen hadden speciaal voor dit evenement getraind. Mijn conditie is wel oké: zelf loop ik twee keer per week hard, volleybal ik en dagelijks fiets ik naar de trein.

’s Ochtends en bij de start even een tegenvaller: het regende pijpenstelen. Terwijl er voorspeld was dat het zonnig en warm zou worden. Uiteindelijk kwam het goed: één groot feest, met alle lopers, aanmoedigingen van toeschouwers en super werk van alle vrijwilligers. En als beloning een gezellige afterparty met collega’s en studenten in het Postkantoor.

En mijn eindtijd? Mooi onder de 45 minuten! Maar belangrijker: het was een prachtige dag samen. Ik zie uit naar de (1)2e keer!’Aimée Roumans

Fit for Life
In het kader van Fit for Life is het Alfa-college al jarenlang vaste deelnemer aan de Cascaderun. Een vaste groep collega’s zien we elk jaar aan de start verschijnen. Dankzij de inzet en promotie van sportcoördinator Lars Drent liepen dit jaar méér studenten dan ooit mee in de opvallende Alfa shirts. Ook het aantal studenten dat meewerkt wordt steeds groter. Zo waren studenten van de opleidingen Business Culinair, Sport en Bewegen, Uniformberoepen en Dienstverlenende beroepen bij dit evenement betrokken.

Onder andere via de Cascaderun laten we als school onze maatschappelijke betrokkenheid zien. We staan midden in de regio!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed