Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Schoolrestaurants Alfa-college vallen in de prijzen

Op de dag van de Gezonde Schoolkantine heeft het Alfa-college één keer de gouden en vier keer de zilveren Schoolkantine Schaal gewonnen. Het facilitair bedrijf van de Kluiverboom, Kardingerweg, Boumaboulevard, Hoogeveen en Hardenberg vielen in de prijzen. De kantine van Admiraal de Ruyterlaan is nog in de race voor een Schoolkantine Schaal.

Met de toekenning van de gouden Schoolkantine Schaal voldoet het aanbod van de kantine van de Kluiverboom aan 80% van de richtlijnen opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De gedachte hierachter is dat jongeren gezonder gaan leven en omdat zij veel tijd doorbrengen op school is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Het Alfa-college zorgt er bijvoorbeeld voor dat er altijd gratis water beschikbaar is in de vorm van watertappunten op verschillende plekken in de school.

Lekker gezond eten

Patrick Dekker, cateringbeheerder van de Kluiverboom, ziet zeker wat de meerwaarde van een gezonde kantine is: 

"het serveren van mooie gezonde producten die ook nog eens lekker zijn. Op deze manier maken studenten op een speelse manier kennis met gezonde voeding. Van het gehele assortiment is toch wel de sandwichbar, waar je zelf je broodje kunt samenstellen, favoriet. Maar ook de specials zoals pitabroodjes met kip en verse groente doen het erg goed".
Gezonde School
Op de Kluiverboom heeft men twee jaar geleden het kwaliteitskeurmerk Gezonde School gekregen. Deze locatie besteedt structureel aandacht aan gezondheid en dit is ook opgenomen in het onderwijs. Het Fit for Life team organiseert activiteiten rondom de thema's Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed