Alfa-college
Groningen | Assen

Studenten Alfa-college hebben Duitse leeftijdsgenoten op bezoek

GRONINGEN – Op de Boumaboulevard werd woensdag een uitwisselingsbijeenkomst gehouden. Eerstejaarsstudenten van de opleiding Secretaresse en Bedrijfsadministrateur van Alfa-college Groningen voerden samen met leerlingen van de Europaschule Gymnasium Rhauderfehn sollicitatiegesprekken en bekeken de studiemogelijkheden in Nederland en Duitsland.

“Het komt het niet zo vaak voor dat je op deze manier in contact komt met Duitse studenten en ik vind het dan ook leuk om in gesprek te gaan met mensen die een andere taal spreken”, zegt student Sander Schipper van Bedrijfsadministrateur. Student Secretaresse Henriëtte Roelfsema vult aan: “Dit is wel wat anders dan een Duitse les met mijn klasgenoten.”

Doel

Docent Duits op de Boumaboulevard Karin Teitsma kwam met het idee voor de uitwisseling met als doel om de studenten in contact te laten komen met buitenlandse leeftijdsgenoten. Zij vindt dan ook dat dit project een belangrijke meerwaarde heeft:

Deze samenwerking levert de studenten meer op dan wat ze meekrijgen uit een lesboek. Het is een uitdaging voor ze om in een echte situatie elkaar te begrijpen en samen te werken.

Leerzaam

Henriëtte denkt dat deze uitwisseling een goede ervaring is voor iedereen: “Ik leer om beter Duits te spreken en de studenten van Gymnasium Rhauderfehn krijgen de Nederlandse taal nog meer onder de knie”. Sander sluit zich hier volledig bij aan: “We leren de Duitse taal toe te passen in de praktijk.”

Op vrijdag 15 juni wordt de uitwisselingsdag op de Europaschule in Rhauderfehn gehouden.Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed