Alfa-college
Groningen | Assen

Studenten Alfa-college bouwen mee aan Groningse ringweg

GRONINGEN - Vanochtend zette Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college, samen met de bestuurders van Combinatie Herepoort, Aanpak Ring-Zuid, Noorderpoort en Terra zijn handtekening voor nauwe samenwerking in de Ringwegacademie. De aanleg van de Groningse ringweg biedt kansen voor studenten van het Alfa-college vanwege de opleidingen in onder meer infrastructuur en weg- en waterbouw.

Regiodirecteur Marion Arends zit in de kwartiermakersgroep en is verheugd met de Ringwegacademie. “Voor ons biedt dit project volop kansen. De aanleg van de ringweg spreekt voor studenten tot de verbeelding en motiveert enorm, dat merken we nu al aan de studenten weg- en waterbouw die er stage lopen

Onderwijsontwikkeling
Ook onderwijsontwikkeling heeft een plaats in de Ringwegacademie. “Zo hebben we samen met Terra de ‘Praktijkschool Grond, Weg en Water’ bedacht, een nieuwe manier van samenwerken op het Suikerfabriek-terrein. Ook gaan we in de Ringwegacademie de opleiding beton timmeren starten, omdat de aannemers betontimmeraars nodig hebben. Zo helpen we ook het project verder”, aldus Marion.

Opbrengsten
Sinds de officiële aftrap in 2016 zijn er verschillende voorlichtingsactiviteiten georganiseerd en zijn er tot eind 2017 bijna veertig stage en/of afstudeerplaatsen gecreëerd. Het project loopt nog tot en met 2021.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed