Alfa-college
Hoogeveen

Studenten knappen school in Bosnie op

Studenten Techniek en Welzijn van het Alfa-college in Hoogeveen vertrekken op woensdag 30 mei naar Bosnië. Daar werken de studenten een week lang aan het opknappen van een school in Zenica. Denk aan de bouw van speeltoestellen op het schoolplein en het opknappen van klaslokalen. Ook verzorgen de studenten activiteiten voor de kinderen van de school.

De ruim 30 studenten hebben al diverse activiteiten uitgevoerd om geld in te zamelen voor de reis. Zo zijn er lege flessen ingezameld, knieperties gebakken en diverse klusjes voltooid om een het benodigde bedrag te komen.

We hopen het project succesvol af te sluiten, veel kinderen blij te maken en een mooie ervaring voor onszelf op te doen vertellen studenten Lisanne van Tuyll van Serooskerken en Romy Oelen.

De dames hebben zelf een actiedag op school georganiseerd, waarmee ze geld inzamelden om in Bosnië klusspullen te kopen. Zo hebben ze diverse lekkernijen verkocht in de kantine, gemaakt door studenten van de Bakkersopleiding en heeft het schoolrestaurant een bijdrage gedoneerd per verkochte panini. Ook heeft de groep auto’s gewassen op het schoolplein. Vijf euro voor een schone auto.

De Techniekstudenten hebben op school gewerkt aan het maken van schommels, een pannakooi en een draaimolen, die rondom de school in Bosnië worden geplaatst.

Out of Area
De reis wordt georganiseerd door de stichting Out of Area. Deze stichting zet zich in om de leefbaarheid in bepaalde gebieden te verbeteren door het opknappen van onder andere scholen, jeugdcentra en andere instellingen. Het Alfa-college werkt nu voor het achtste jaar op rij samen met stichting Out of Area.

 


Studenten verkopen producten Bakkersopleiding

 


Auto's wassen op het schoolplein

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed