Alfa-college
Hoogeveen

Allround schoonheidsspecialist heeft het beste ondernemersplan

Drie derdejaarsstudenten van het Alfa-college uit Hoogeveen presenteerden dinsdag 19 juni hun ondernemersplan bij de Rabobank aan een deskundige jury, docenten en medestudenten. Studente Allround Schoonheidsspecialiste Carol Overbeek won met haar plan een cheque van €100.

Als onderdeel van het examen stellen studenten Business Retail, Business Fashion, Business Culinair en Allround Schoonheidsspecialist van het Alfa-college jaarlijks een ondernemersplan op. Daarbij werkt het Alfa-college samen met de Rabobank. De drie studenten met het beste plan mochten hun plan bij de Rabobank presenteren.

Huidverbetering, craft cocktails en een trampolinespringpark
De ideeën van de studenten waren uiteenlopend. Winnares Carol Overbeek richt zich met Carol’s Beauty en Skin Improvement op schoonheidsverzorging en vooral ook huidverbetering. Ze heeft al haar eerste stappen gezet richting een echte onderneming en heeft haar plannen volgens de jury goed doordacht. Corné van den Bosch wil door zijn passie voor cocktails een high class cocktailbar openen. De jury complimenteerde hem met het feit dat hij al op meerdere vlakken actief is in het vak. Ilse Smit presenteerde namens Sheila Brand het trampolinespringpark Adventure Jump. De jury complimenteerde Ilse met de manier waarop zij namens iemand anders het plan overtuigend wist te presenteren.

And the winner is…
De jury was erg positief over het hoge niveau van de plannen en de presentaties die dit jaar werden gegeven. Eerst mochten de aanwezige studenten van het Alfa-college hun stem geven. Zij gaven de voorkeur aan het plan van een high class cocktailbar van Corné van den Bosch. De jury kreeg het eindoordeel: zij oordeelde unaniem dat het plan van Carol Overbeek het meest haalbaar is. De jury had voor alle deelnemers waardevolle tips om zich te ontwikkelen tot volwaardig ondernemer.

Samenwerking
Ondernemer Gert Kalteren, accountmanager Rabobank Jan Willem Handstede en docenten Marga Stalman en Hanneke de Gorter van het Alfa-college vormden de jury. Zij luisterden aandachtig en stelden een aantal kritische vragen. De Rabobank vindt het belangrijk om starters zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt en het stimuleren van ondernemen is een belangrijke pijler voor zowel het Alfa-college als de Rabobank.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed