Alfa-college
Assen | Groningen

Student Irfaan Sait ontwerpt winnende Identiteitsposter

Eerstejaarsstudent Irfaan Sait (22) van de opleiding Mediavormgever maakte het winnende ontwerp van de Identiteitsposter van het Alfa-college. Dit werd op woensdag 26 juni op de Boumaboulevard bekend gemaakt. Onder luid applaus van docenten en klasgenoten ontving hij een bronzen beeld uit handen van regiodirecteur Karin Kienhuis. De poster is een jaar lang te zien op al onze locaties.

“Mijn hart ging flink tekeer toen ik hoorde dat ik in de top 6 zat”, vertelt Irfaan Sait. De jury vindt dat door het kleurgebruik en de stijl van Irfaan zijn ontwerp het een vrolijke poster om naar te kijken is en de cartoonachtige stijl past echt bij deze tijd. Irfaan wilde met zijn poster een boodschap afgeven: “Op mijn poster zie je de jongen lachen, maar zijn spiegelbeeld is niet vrolijk en lacht niet. Hij is van binnen dus niet blij. Als je positief in het leven staat dan kun je dit omdraaien en ervoor zorgen dat je ook aan de binnenkant blij wordtJaarthema

Alle eerstejaars van Mediavormgever kregen van het Identiteitsteam en het College van Bestuur de opdracht een poster te ontwerpen die aansluit bij het thema van dit jaar; Veerkracht. Sanne van Neijenhof, schoolpastor van het Alfa-college, vindt het belangrijk dat studenten het begrip veerkracht leren kennen: “We willen laten zien dat elke student tegenslagen meemaakt en wat je er aan kunt doen als het niet goed met je gaat.”

Proud to Present
Zestig studenten hebben de door hun gemaakte tekeningen en filmpjes op de expositie Proud to Present laten zien aan familie, vrienden, klasgenoten en docenten. De studenten hebben deze tentoonstelling zelf georganiseerd. Docent Jan-Daan Westhof vindt het mooi om te zien hoe het proces van het organiseren van Proud to Present is verlopen: “Vanochtend was dit nog een lokaal en nu ziet het eruit als een expositieruimte.” Jan-Daan valt het op dat de expositie goed is voor het zelfvertrouwen van de studenten: “Ze zijn trots op wat ze hebben gemaakt én dat het ze toch is gelukt om iets te maken. Dit is een mooie afsluiting van het jaar.”

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed