Alfa-college

Opening mbo schooljaar en start Mbo Ambassadeurs 2018

Vandaag, maandag 27 augustus, is een belangrijke dag voor het mbo, met zowel de video-opening van het nieuwe schooljaar als de aftrap van de Landelijke ambassadeur mbo 2018 via het speciale YouTube-kanaal ‘Mbo’ers pakken aan’.

Start mbo schooljaar
De nationale opening van het mbo-schooljaar, georganiseerd door de Mbo Raad, is het begin van een nieuwe traditie, jaarlijks in een andere regio, startend bij ROC Tilburg. De 42 ambassadeurs van de verkiezing Landelijke ambassadeur mbo 2018 worden in het bijzijn van Zijne Majesteit de Koning gepresenteerd. Zo verkeert onze kandidaat Jessie Sijbolts in korte tijd voor de tweede keer in koninklijk gezelschap!

Mbo'ers pakken aan
Ook klinkt vandaag het startschot voor de verkiezing Mbo Ambassadeur 2018 op het YouTube-kanaal ‘Mbo’ers pakken aan’. Dit is nieuw en vervangt de stemcampagne. Op deze manier zijn de kandidaten beter zichtbaar en heeft de verkiezing meer inhoud. Tijdens drie challenges beoordeelt een professionele vakjury hen op vaardigheden gebaseerd op 21st century skills. De jury let o.a. op vakkundigheid, oplossend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en communicatieve vaardigheden. Elke challenge kent winnaars, maar er kan slechts één student de landelijke Mbo Ambassadeur 2018 worden. Eind vandaag kun je de teaser alvast bekijken.

  

Wil je de kandidaten en natuurlijk vooral Jessie beter leren kennen? Volg dan de studenten tijdens de 3 challenges van Mbo'ers pakken aan en leer hun motivaties en talenten beter kennen! Vandaag krijgen ze de eerste challenge voorgeschoteld. Deze blijft tot het laatst toe geheim, maar we weten wel dat Jessie natuurlijk haar beste beentje voorzet! Het antwoord op de vraag mag ze eind van de dag het gele jasje mee naar huis nemen, zullen we voorlopig nog niet weten. Dit is mbo maakt pas 1 oktober, op de dag van de volgende challenge, de uitslag van de challenge van vandaag bekend. De derde en laatste challenge is 19 november. Dit is ook de dag van de verkiezing, tegelijk de Dag van het mbo. We gaan er natuurlijk vanuit dat Jessie het gele jasje alle challenges aan doet!

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed