Alfa-college

Alumnidag Game opleidingen op nieuwe locatie

Op de nieuwe onderwijslocatie aan de Atoomweg werd afgelopen vrijdag de jaarlijkse Alumnidag van de opleidingen Game artist en Gamedeveloper gehouden. In de loods achter bedrijfsverzamelgebouw The Rock was er een programma voor zowel alumni, studenten en docenten. Ontmoeten en kennisdeling stonden centraal.

Zo’n honderd mensen waren op de Alumnidag te vinden. De sfeer was goed. Alumni verzorgden presentaties voor de huidige studenten en anderen waren verspreid in groepjes bezig met het behandelen van tips en tricks over vervolgstudies. Zo vertelde oud-student Laura aan de Gameartist en –developers in spé over haar ervaringen op het hbo: “Ik ben eerstejaars van de opleiding Game art op de Hanzehogeschool. Het valt me nu al op dat je goed voorbereid wordt op je toekomstig werkveld.”
Sommige studenten demonstreerden enthousiast de door henzelf ontwikkelde game en bij oud-student Marcel Eijssens konden belangstellenden virtueel drummen. Hij maakte de game als afstudeeropdracht en denkt erover zijn eigen bedrijf te starten.

Alumnidag Game opleidingen 2018

Sinds twee jaar zijn de opleidingen Game artist en Gamedeveloper van het Alfa-college gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Atoomweg in Groningen. Het onderwijs wordt in nauwe samenwerking met regionale bedrijven en instellingen afgestemd en vormgegeven. Om dat nog beter te kunnen doen, is de loods aan de achterkant van The Rock verbouwd. De loods heeft een industriële en inspirerende uitstraling gekregen. De lokalen zijn open en worden verbonden door een studieplein.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed