Alfa-college
Hoogeveen

Ard Aling verkozen tot Docent van het Jaar

HOOGEVEEN – Docent Ard Aling is door zijn studenten verkozen tot Docent van het Jaar van het Alfa-college regio Hoogeveen. Ard Aling werkt nu 4,5 jaar op het Alfa-college en is voorgedragen als topdocent omdat hij zijn eigen ervaring in het vak goed over brengt, hij goed les geeft en altijd enthousiast is, zo zijn de reacties van zijn studenten.

Ard geeft les aan commerciële en financiële opleidingen aan de Business School in Hoogeveen. Hij heeft een achtergrond op meerdere vakgebieden zoals fitnessinstructeur, intercedent, communicatietrainer en financieel adviseur. De stap naar het onderwijs heeft voor Ard goed uitgepakt: Het bleek een enorm afwisselende job te zijn. Geen dag is hetzelfde. En mijn werkervaring komt samen in mijn huidige functie als docent.”

Naast zijn baan als docent werkt Ard ook als accountmanager. Hij vertelt daarover: “Aangezien ik steeds vaker commerciële mensen opleid, vond ik het nodig om zelf ook weer eens de praktijk te ervaren.” Dat dit een gouden combinatie is blijkt wel uit de nominaties van zijn studenten.

Competitie
“Mijn lessen worden gekenmerkt door competitie en prijsjes voor studenten in de vorm van chocola, koekjes of fruit”, vertelt Ard. “Er moet plezier zijn en er moet af en toe gelachen worden. Het is niet zo dat mijn salesopdrachten altijd gewonnen worden door de beste verkoper. Een minder commerciële student die boven zichzelf uitstijgt en lef toont wordt minstens zo vaak beloond. Ik vind het prachtig om te zien als een leerling groeit en meer zelfvertrouwen krijgt. Zich steeds beter kan presenteren en verwoorden. Als docent ben ik constant bezig om studenten bewust te maken van zijn eigen kwaliteiten: kijk eens wat jij kan!”

Ervaringen uitwisselen met collega’s
Ard vind de samenwerking met zijn collega’s erg prettig. “Het gebeurt wel eens dat ik een klas onvoldoende weet te raken en dat ik niet tevreden ben over mijn eigen functioneren. Op dat soort momenten is het fijn dat ik een kantoor deel met collega’s waarmee ik in alle openheid lessen kan nabespreken. Mijn collega’s hebben vaak hele andere stijlen van lesgeven en komen dan ook met ideeën en ervaringen die ik weer kan toepassen in mijn eigen lessen. Al met al durf ik te zeggen dat ik momenteel de leukste baan heb van Hoogeveen!”

Jaarlijkse verkiezing
Het Alfa-college houdt jaarlijks een interne verkiezing waarbij studenten en medewerkers worden opgeroepen om hun favoriete docenten te nomineren. Nieuw dit jaar is de verkiezing per regio, dat drie winnaars oplevert. Ard Aling mag zich dit jaar Docent van het Jaar, regio Hoogeveen noemen. Hij ontving uit handen van regiodirecteur Jan Berend van der Wijk - naast een grote bos bloemen - een cheque ter waarde van 500 euro, te besteden aan onderwijsactiviteiten. Ook wordt hij aangemeld voor de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar.

In Groningen kreeg docent Ingeborg Meijer de meeste stemmen en in Hardenberg ontving docent Jan Henk Post veel positieve reacties. Lees hun verhalen op onze webpagina Docent van het Jaar.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed