Alfa-college
Groningen

Leren in de praktijk bij TopsportZorgCentrum

Samenwerking Alfa-college en Tweetal belevingscatering officieel
Het is officieel; de samenwerking tussen Alfa-college en Tweetal belevingscatering bij TopsportZorgCentrum in Groningen. Jeroen van der Ster, regiodirecteur van het Alfa-college en Eric Minkhorst, namens Tweetal belevingscatering, ondertekenden vrijdag 1 februari de intentieverklaring in het restaurant van deze uitdagende locatie. Studenten Medewerker facilitaire dienstverlening worden in de praktijk opgeleid bij het TopsportZorgCentrum.Symbolisch werden twee taarthelften, met de logo’s van beide organisaties, aan elkaar geschoven en werd een toost op de samenwerking uitgebracht. Jeroen van der Ster: “We hebben al een tiental plekken waar we onze mbo-studenten in de praktijk opleiden. Nu ook voor de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening en dat bij het TopsportZorgCentrum. Daar zijn we super blij mee.”Stagetraject

Zo’n twaalf studenten van de opleiding Medewerker facilitaire dienstverlening (niveau 2), krijgen de mogelijkheid om het stagetraject van één jaar bij het TopsportZorgCentrum te volgen. De jongeren worden in de praktijk opgeleid en krijgen begeleiding van de leermeesters van Tweetal belevings- catering. Ook docenten van het Alfa-college zijn nauw betrokken. De praktijklessen voeding en gebouwbeheer worden door docenten Henk Jans en Mieneke Hilbrink op locatie verzorgd. De geleerde theorie wordt gelijk in praktijk toegepast.

Aansluiting werkveld
Het is een uniek concept waarbij alle facetten van het werkveld aan bod komen. De studenten worden elke 10 weken ingezet op een andere plek in het gebouw. Zo komt bediening, catering, schoonmaak, groenvoorziening, logistiek en receptiewerkzaamheden aan bod. Eric Minkhorst: “Het is belangrijk dat onderwijs aansluit op de praktijk. Met dit concept hebben wij als ondernemers hier zelf invloed op.”

Goed op CV
Arnel van der Ploeg (21) uit Haren is één van de studenten die deelneemt aan dit traject: “Leren in de praktijk is het leukste wat er is en het staat ook nog eens ontzettend goed op mijn CV. Momenteel loop ik stage in de bediening. Ik vind vooral de interactie met mensen heel tof. Ook heb ik al receptiewerkzaamheden gedaan bij de Servicebalie van het Omnium. Hier zitten onder andere sportartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en (sport)psychologen.”

TopsportZorgCentrum
Het TopsportZorgCentrum is een multifunctioneel gebouw dat topsport, topzorg, topkennis en top-ondernemen verbindt en een brug slaat naar de breedtesport en naar vitaliteit in Noord-Nederland. Met deze samenwerking kan de verbinding met middelbaar beroepsonderwijs hier nu aan toegevoegd worden.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed