Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Student doet mee aan internationale wedstrijd

Onze student Pepijn Root van de opleiding Productonderzoeker/Human Technology deed vorige maand mee aan de Honeywell Leadership Challenge Academy in het Amerikaanse Huntsville. Jongeren uit de hele wereld werden met activiteiten zoals lichte zwaartekracht maanwandelingen en het testen en bouwen van raketten, enthousiast gemaakt voor een carrière in de wetenschap, techniek en engineering. En ze kregen trainingen om hun technische-, samenwerkende- en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen.De challenge werd gehouden in het U.S. Space & Rocket Center en daar sprak Pepijn onder andere met astronauten, zat hij in een flight simulator en kreeg lezingen van NASA-medewerkers. De deelname aan de Honeywell Leadership Challenge Academy leverde hem veel op: “Ik sta een stuk steviger in mijn schoenen, want werd uit mijn comfortzone gehaald. Kwam in een ander land terecht en ik zat een week in het Space Camp met leeftijdsgenoten die ik niet kende. Dat ik in mijn eentje ver van huis hier aan meedeed, gaf me uiteindelijk meer zelfvertrouwen. Wat ook mooi is, is dat ik vrienden over de hele wereld heb gemaakt, bijvoorbeeld in Dubai en Singapore. En ik won de Critical Thinking Award omdat ik in onze groep de persoon was die vaak de beslissingen nam”, zegt Pepijn.Aanmelding

Jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud, waar één van de ouders bij Honeywell werkt, kunnen zich aanmelden voor de Honeywell Leadership Challenge Academy. Naast de aanmelding moeten belangstellenden ook een of meerdere opstellen schrijven en daarna is het afwachten of ze worden ingeloot.

Toekomst
Pepijn heeft de smaak te pakken, want in 2021 mag hij waarschijnlijk opnieuw meedoen aan de Honeywell Leadership Challenge Academy, maar dan in een andere rol: “Omdat ik op Space Camp goed presteerde, ben ik volgend jaar mogelijk ambassadeur van deze internationale wedstrijd. Dan ga ik mijn ervaringen met de nieuwe groep jongeren delen.”


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed