Alfa-college
Groningen | Assen

Alfa-college zet handtekening voor samenwerkingsproject

Op woensdag heeft Wim Moes, voorzitter College van Bestuur (CvB), namens het Alfa-college een handtekening gezet voor het samenwerkingsproject Wijk Inzet door Jongeren en Studenten (WIJS). Het project WIJS is een initiatief van de Gemeente Groningen en de Hanzehogeschool waarbij mbo-hbo- en wo-studenten worden ingezet om de leefbaarheid van de stad Groningen te vergroten én waar studenten en stadjers met elkaar in contact worden gebracht. Naast de ondertekening door het Alfa-college plaatsten WIJ-Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Noorderpoort vandaag ook een krabbel.

Meerwaarde

Met de deelname aan het WIJS-project doen studenten van het Alfa-college relevante praktijkervaring op en worden ze ingezet bij de ondersteuning van inwoners met verschillende vraagstukken, bijvoorbeeld over juridische of financiële onderwerpen.

Curriculum
WIJS heeft sinds 2018 ook een onderwijsprogramma waar verschillende vakgebieden samenwerken aan opdrachten voor de stad: SamenWIJS. In dit programma werken studenten van het Alfa-college samen met Noorderpoort, Hanzehogeschool en RUG aan het oplossen van complexe vraagstukken van de stad Groningen. Afgelopen studiejaar stond het thema eenzaamheid centraal, dit jaar is dat armoede. De begeleiding van de groep studenten is in handen van mbo-, hbo- en wo-docenten.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed