Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Alfa-college met 31 topopleidingen vijfde op ranglijst beste MBO van Nederland

Alfa-college staat opnieuw in de top van beste mbo-instellingen in Nederland, volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2020. Met de vijfde plaats op de ranglijst van mbo-scholen is het Alfa-college de beste brede mbo-opleider van de Provincie Groningen. Alfa-college Hoogeveen en Hardenberg mogen zich zelfs de beste mbo-instelling van Drenthe en Overijssel noemen!

Wim Moes, voorzitter College van Bestuur: “We zijn enorm trots op dit mooie resultaat. Het bevestigt ons dat we de goede dingen doen. Voor de regio op een hele praktische manier vakmensen opleiden voor - maar ook vooral in - de beroepspraktijk. En dat onze studenten daar enthousiast over zijn. We blijven investeren in innovatief onderwijs, samen met het bedrijfsleven en onze partners in de regio.


Anna, 17 jaar, student Alfa-college: “O
p het Alfa-college krijg je persoonlijke begeleiding van docenten om je diploma te halen. En ze zijn er ook voor je bij andere dingen als het nodig is.” Volgens Ashwin, 21 jaar, student Alfa-college: “Ik vind het leuk dat we werken aan echte opdrachten van bedrijven en dat we dingen met en voor bedrijven oplossen.

  

Topopleidingen

  

In totaal zijn 31 opleidingen van het Alfa-college aangemerkt als topopleiding (75 punten of meer in de Keuzegids).

In het vakgebied Zorg is de opleiding Medisch assistenten (tandarts-, dokters- en apothekersassistent) daarnaast aangemerkt als beste van Nederland.
Naast opleidingen in de Zorg mogen ook opleidingen in de Haarverzorging, Installatietechniek en Elektrotechniek in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg zich een topopleiding noemen.

De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed