Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Studenten doen mee aan innovatieve wedstrijd

5G Student Battle

Vijf studenten van het Alfa-college, verdeeld over drie teams, doen mee aan de 5G Student Battle. Voor deze wedstrijd werken ze samen met studenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen aan innovatieve producten of diensten voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Op zondag 15 november vindt de finale van de 5G Student Battle plaats en de hoofdprijs is een draadloze VR-bril voor alle leden van het winnende team. Bij deze tweede editie, die vooral online wordt gehouden, hebben organisaties zoals onder andere Arriva, Gemeente Groningen en Politie Noord-Nederland een vraagstuk geformuleerd waar de teams iets vernieuwends voor gaan bedenken.

“Het unieke aan de 5G Student Battle is dat de deelnemende teams bestaan uit studenten van het mbo, hbo en wo. Hierdoor leren onze studenten samenwerken, netwerken, innovatief denken in interdisciplinaire teams en gaan ze aan de slag met een vernieuwende opdracht van een echte organisatie. Studenten Marco en Lars, die in Team 5G en Zorg zitten, werken bijvoorbeeld aan een slim systeem om het beperkte aantal ambulances van Ambulancezorg Groningen zo efficiënt mogelijk in te zetten”, zegt Carlo Ruhe, docent Applicatieontwikkeling bij het Alfa-college.

Organisatie
De 5G Student Battle is een initiatief van Economic Board Groningen en deze wedstrijd organiseert het Alfa-college samen met 5Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort. Namens het Alfa-college zit Enno van der Werff, lid College van Bestuur, in de vakjury van deze battle.

Finale
Op zondag 15 november wordt van 13.00 tot 15.00 uur de finale gehouden. Mensen die de finale online willen bijwonen, kunnen zich op de website van 5Groningen gratis aanmelden.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed