Alfa-college
Hoogeveen

Alfa's Glazen Huis zorgt voor buffer Voedselbank

Lars Drent, docent Alfa-college, overhandigt Arie Dekker van de Voedselbank de cheque en de ingebrachte producten.

“Met een warm gevoel de kerstvakantie in.”
Studenten en medewerkers van het Alfa-college hebben via het Alfa’s Glazen Huis geld en producten ingezameld voor de Voedselbank in Hoogeveen. 

Drie dagen lang werd er vanuit het schoolrestaurant live radio gemaakt. Aanwezigen en luisteraars werden opgeroepen om verzoeknummers in te dienen. Voor elk nummer betaalde men 1 euro. Na drie dagen draaien stond de teller op 350 euro. Dit bedrag en een aantal dozen met ingebrachte houdbare producten werden afgelopen donderdag overhandigd aan de vrijwilligers van de Voedselbank.

Docent Lars Drent, tevens lid van de Identiteitscommissie van het Alfa-college: ‘Studenten en docenten van verschillende opleidingen kropen even in de huid van een radio DJ en praatten alle nummers aan elkaar. Er ontstonden mooie koppels en gesprekken. In deze tijd van corona wilden we met Alfa’s Glazen Huis graag figuurlijk tot elkaar komen en met een warm gevoel de kerstvakantie in gaan. Dat is zeker gelukt! Het streefbedrag was 250 euro. We zijn blij dat we hier overheen zijn gegaan.

Voorzitter Henk Brouwer en Arie Dekker van de Voedselbank zijn maar wat blij met de bijdrage van het Alfa-college. ‘We vinden het prachtig dat de jeugd zich hiervoor heeft ingezet. Er wordt weleens op ze afgegeven, maar dit doen ze toch maar weer. Fantastisch!

De Voedselbank bedient, met de inzet van 55 vrijwilligers, zo’n 185 gezinnen in de gemeentes Hoogeveen en een deel in De Wolden. De liefdadigheidsinstelling kampte de laatste weken, mede vanwege de corona, met een steeds meer slinkende voorraad. Brouwer: ‘Door diverse acties voor de Voedselbank van de afgelopen weken kunnen we de komende drie maanden weer vooruit. De 350 euro van het Alfa-college zal besteed worden zodra de voorraad weer aangevuld moet worden.’


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed