Alfa-college

Primeur voor het noorden

Renate Claus, Verzorgende IG bij Voor Anker (TSN) in Hoogezand
Vijf noordelijke ROC’s & Scholingsalliantie Noord slaan handen ineen.
Samen met Scholingsalliantie Noord en nog 4 andere Noordelijke ROC’s - Drenthe College, Noorderpoort, Friesland College en ROC Friese Poort - heeft het Alfa-college de handen ineengeslagen om zich in te zetten voor bij- en omscholing van werkenden en werkzoekenden. Dit onder de naam: Het Noorden Leert Door. De afgelopen periode is het opleidingsaanbod op elkaar afgestemd

Vanuit Scholingsalliantie Noord zijn VNO-NCW MKB Noord, FNV en CNV direct betrokken en ook de provincies Drenthe, Groningen en Friesland steunen het initiatief. Het doel van deze samenwerking is om meer dan 40 verschillende opleidingstrajecten met erkend mbo-certificaat aan 750 deelnemers aan te bieden. Uniek is dat dit kosteloos is voor deelnemers. In sommige gevallen wordt wel een bijdrage gevraagd van de werkgever.

De arbeidsmarkt in Nederland staat, mede vanwege de corona-pandemie, voor een groot aantal uitdagingen. Banen verdwijnen of banen of veranderen door technologische ontwikkelingen en digitalisering. De overheid helpt om mensen wendbaar te maken met de subsidieregeling NL Leert Door. Door deze subsidie kunnen werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen, zodat ze hun werk beter kunnen doen of hun kansen vergroten als ze ander werk zoeken. Leven Lang Ontwikkelen wordt hiermee nog belangrijker. Daarom ondersteunt de Scholingsalliantie Noord de vijf mbo-scholen bij dit project.

Het Alfa-college biedt onderstaande mbo-certificaten aan vanuit Het Noorden Leert Door:
-Assisteren bij zorg en welzijn (Hoogeveen) 
-Helpende plus (Groningen, Hardenberg en Hoogeveen) 
-Verzorgende en verpleegtechnische handelingen (Hardenberg)  
-Zorginnovaties en technologie (Hoogeveen)  
-Lokaliseren en inspecteren van storingen in elektrotechnische installaties (Hoogeveen).

Bekijk hier het totale scholingsaanbod in Noord Nederland. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 15 februari 2021 om 12 uur.
  
Renate Claus (foto), Verzorgende IG bij Voor Anker (TSN) in Hoogezand. “Vanuit mijn werkgever kreeg ik de kans om mij bij te scholen als ‘Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie’ bij het Alfa-college. Hierdoor ontwikkel ik nu mijn vaardigheden en kennis verder, zodat ik straks goed collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers kan begeleiden en adviseren”. 
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed