Alfa-college
Assen | Groningen

Uitreiking Klaas Dijkstra Techniekprijs 2021

Studenten Mike Brink, Jan de Vries en Rick Prins van Technicus Engineering hebben de Klaas Dijkstra Techniekprijs 2021 gewonnen. Zij hebben een Honda Dax met benzinemotor omgebouwd naar een elektromotor. Deze bromfiets is afgebrand door een kortsluiting in de spanningsregelaar en in het kader van duurzaamheid recycleden zij oud materiaal van deze Honda.

Samenwerking
Het Alfa-college werkt samen met het Klaas Dijkstra Fonds. Klaas Dijkstra was een fijnmechanisch instrumentmaker met een passie voor wetenschap, techniek en kunst. Onderzoekers en ondernemingen op het gebied van bijvoorbeeld milieu- en laboratoriumtechnieken, ruimteonderzoek, klokkenbouw en medische apparatuur maakten gebruik van zijn veelzijdige vakkundigheid. Hij gaf zijn vakkennis met veel enthousiasme ook door aan jongeren. In 1998 is hij plotseling overleden en ter nagedachtenis aan hem heeft zijn echtgenote het Klaas Dijkstra Fonds opgericht.

Project 
Meer over het project van Mike Brink, Jan de Vries en Rick Prins en uitgebreide technische informatie staat op hun website.

 
 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed