Alfa-college
Hoogeveen

Alfa-college ondersteunt crowdfunding Trikafta behandeling

Studenten Lars, Tim en Bryan
Op initiatief van de docenten van team Zorg en Welzijn van het Alfa-college in Hoogeveen is maandag 22 maart een grote doneeractie opgestart voor de zieke Bart, zoon van docent Henriëtte Ham.

Bart is 23 jaar en heeft zijn hele leven al Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). De afgelopen tijd is zijn gezondheid hard achteruit gegaan. Trikafta, een medicijn speciaal voor mensen met de gen-type zoals Bart is op de markt. Maar de behandeling met Trikafta wordt niet vergoed vanuit de Nederlandse Gezondheidszorg. De kosten van dit medicijn zijn enorm. De tijd om te wachten op een vergoeding heeft Bart niet, dus is hij zelf een crowdfunding begonnen.

Knieperties en knipbeurten
Om de crowdfunding van Bart te steunen zijn de collega’s van Henriëtte samen met de studenten van Zorg en Welzijn begonnen met het bakken en verkopen van knieperties. Ook andere opleidingen haken aan. Zo gaan onder andere de studenten van de Bakkersopleiding suikerbroden verkopen, zijn er binnenkort bakdagen bij de opleiding Dienstverlenende beroepen en kun je een aantal dagdelen je haren laten knippen bij de kappersopleiding. De opbrengst komt geheel ten goede aan de crowdfunding van Bart.

Docenten Gera Pot en Carolien Lucas zijn maandag met twee klassen begonnen met het bakken van knieperties. “De studenten leven allemaal mee en zijn bereid hun steentje bij te dragen aan deze doneeractie.”

De bestellingen stromen binnen en ook de verkoop van de knieperties bij het schoolrestaurant Meet & Eat gaat goed.

Dana Hidding (16), eerstejaars student van de opleiding Verzorgende-IG, heeft haar familie- en vriendenkring zover gekregen om allemaal knieperties te bestellen. “Ik heb ook les van Henriëtte. Het is goed dat we haar op deze manier steunen.”

Ook studenten Lars (19), Tim (19) en Bryan (20), derdejaars studenten Maatschappelijke Zorg/Verzorgende-IG, verlenen graag hun medewerking. “We vinden het een goede actie en bakken met veel plezier de knieperties goudbruin! Ze smaken goed! We hebben zelf ook al wat zakjes knieperties besteld en we hopen dat het nodige bedrag gehaald wordt.”

De verkoopactie van de knieperties duurt in totaal drie weken.

Over de crowdfunding Help Bart weer ademen
Bart heeft zelf een crowdfunding opgezet en de webpagina aangemaakt waarop rechtstreeks gedoneerd kan worden: doneeractie.nl/help-bart-weer-ademen

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed