Alfa-college
Hoogeveen

Bewoners AZC maken duurzame vlaggenlijn Alfa-college

Esmeralda Rodriquez werkt aan de duurzame vlaggenlijn
Bewoners van het AZC gaan aan de slag met oude spandoeken en banieren van het Alfa-college. Zij maken een herbruikbare vlaggetjeslijn van de oude doeken. Het idee voor deze oplossing komt van kunstenares Delia Bremer en sluit naadloos aan bij de duurzame visie van het Alfa-college in Hoogeveen.

In het modelokaal van het Alfa-college heerst al een aantal dagen een feestelijke stemming. Voor de tweede week verwelkomt docente Ineke van der Molen een aantal bewoners van het AZC die onder haar begeleiding creatief aan de slag gaan met naald en draad.

Delia Bremer, veelzijdig literair en beeldend kunstenares, is ook aanwezig en is de bedenkster van het creatieve project. “Het Alfa-college kwam met de vraag of ik iets kon bedenken wat je met oude en gebruikte banieren kan doen. Ik kwam op het idee om hier een vlaggetjeslijn van te maken voor feestelijke bijeenkomsten van de school.”

De kunstenares koppelde de activiteit aan het project ‘Aan de slag’ vanuit het COA en de match was gemaakt. Vanuit het project melden bewoners zich aan voor vrijwilligerswerk en dragen ze hun steentje bij aan de maatschappij.

Delia: “Daarnaast is het voor de bewoners gewoon heel fijn om nuttig bezig te zijn, nieuwe mensen te leren kennen en er plezier aan te beleven.” Esmeralda Rodriquez (41) kijkt op vanachter haar naaimachine. “Het AZC verleent vier tot vijf keer per week medewerking aan vrijwilligersklussen. De meeste klussen zijn fysiek en daarom doen de mannen dit vooral." We vinden het belangrijk dat we iets kunnen betekenen, want we leren ook veel van elkaar.
School van duurzaamheid en circulariteit
De duurzame oplossing voor het hergebruik van oude spandoeken sluit perfect aan op de strategische koersuitspraak van het Alfa-college: Samen creëren wij meer waarde voor een betere wereld. De onderwijslocatie in Hoogeveen gaat nog een stapje verder: Wij willen de school van duurzaamheid en circulariteit zijn, en stimuleren onze studenten en partners in het werkveld een bijdrage te leveren aan een duurzame, circulaire, gezonde wereld.

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed