Alfa-college
Groningen | Assen

Alfa-college sluit zich aan bij Project Comeback

Het Alfa-college heeft zich op initiatief van de Gemeente Groningen samen met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool, Noorderpoort en ACLO aangesloten bij Project Comeback. Dit landelijke project is bedoeld om jongeren te helpen die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis. Topsporters zoals onder andere voetballer Virgil van Dijk, atlete Anouk Vetter en bokser Enrico Lacruz praten met jongeren over hun worsteling met de pandemie. Daarnaast geven de sporters ook tips voor een actieve- en gezonde leefstijl.

Tijdens de coronapandemie is het aantal jongeren dat last heeft van angsten, somberheid, depressieve klachten en gevoelens van eenzaamheid toegenomen. Het Alfa-college doet zodoende mee aan dit project om de mentale worsteling van zijn studenten beter bespreekbaar te maken. Van de topsporters leren de studenten omgaan met tegenslag en hoe ze hun dromen kunnen najagen.

Aanmelden

Op dewebsite van Project Comeback kunnen jongeren zich aanmelden voor online sessies met een topsporter. Daarnaast is het de bedoeling om begin november fysieke bijeenkomsten in Groningen te organiseren.


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed