Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Noordelijke luchtvaartpartijen helpen Schiphol

Samen met Groningen Airport Eelde (GAE) en beveiligingsbedrijf Securitas hebben we op initiatief van de noordelijke luchthaven de handen ineengeslagen om Schiphol in de zomerpiek te helpen met het tekort aan beveiligingspersoneel. In een versneld traject worden pas afgestudeerde mbo-studenten door Securitas op Groningen Airport Eelde klaargestoomd om in juli en augustus Schiphol te helpen. Het trainen van leerlingen in de real-life omgeving van Groningen Airport Eelde -waar theorie en praktijk samenkomen- verloopt hier al jaren naar grote tevredenheid van alle betrokken partijen. Dit versneld traject komt daar nu als extra uitwerking bij.

Onze regiodirecteur Jaco van Gent over de samenwerking met GAE en Securitas: “We zijn blij met de intensieve samenwerking met Securitas en Groningen Airport Eelde bij het opleiden van onze studenten. Daarnaast zijn we er trots op dat onze studenten en alumni deze zomer een bijdrage kunnen gaan leveren om de werkdruk op Schiphol te verlagen.”

Lesinhoud
De studenten van de studierichting Uniformberoepen krijgen naast hun normale lessen, ook instructies van een medewerker van Securitas, welke de beveiliging op Groningen Airport Eelde verzorgt. De lessen vinden twee dagen per week plaats op de NXT Airport Campus op de luchthaven, waarbij de praktijklessen plaatsvinden in de vertrekhal. Tijdens de praktijklessen in de terminal krijgen studenten instructie op het gebied van ontruiming, eerste hulp en brandbestrijding. De op de luchthaven aanwezige veiligheidsapparatuur, zoals bijvoorbeeld de bodyscans, worden daarbij gebruikt zodat het realiteitsgehalte zo hoog mogelijk is.

 


Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed