Alfa-college
Hoogeveen

Studenten Retail openen winkel in Hoogeveen

De Tamboerpassage in Hoogeveen is een winkel rijker: Studenten van het Alfa-college openden donderdag 3 maart hun winkel Second chance & more onder belangstelling van docenten en familie. De opbrengst van de winkel gaat volledig naar het goede doel.

De komende tien weken is Second chance & more open voor winkelend publiek. De derdejaarsstudenten Manager/ondernemer retail werkten de afgelopen maanden al toe naar de opening. Lange tijd was het spannend of het openen van de fysieke winkel door corona maatregelen door kon gaan. “Nu het zover is, vind ik het echt enorm leuk”, zo vertelt student Mike Fuhler enthousiast.

“In de winkel geven wij tweedehands kleding een tweede kans. Het past bij de tijd van nu én bij het Alfa-college. Want planetproof en duurzaamheid zijn belangrijke kernwoorden voor het Alfa-college”, zo legt Mike uit. “En we hebben brocante artikelen met behulp van twee leveranciers in de regio kunnen regelen”, vertelt student Cynthia Kreeft aan. “Zij hebben ons zelfs geholpen met het inrichten van de winkel!”

Inbreng van volwassen tweedehandskleding is mogelijk in de winkel. Cynthia vertelt: “We letten er wel op dat de kleding nog goed draagbaar is en tof genoeg is om te verkopen. We richten ons hierbij op mensen tussen de 18 en 35-40 jaar oud.”

Opbrengst Ronald McDonald Kinderfonds
De volledige opbrengst van de winkel gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Kleding wat in de komende weken niet verkocht wordt, wordt gedoneerd aan het Leger des Heils.

Champagne
Docent Jurjen Woltjer is trots, zo vertelt hij tijdens de opening: “Jullie hebben er al veel energie in gestoken. Nu al een prachtig resultaat.”. Opleidingsmanager Diana Akkerman wenst de studenten veel plezier en succes: “Het is best spannend om eigen baas met elkaar te zijn. De komende weken zijn jullie niet medestudent, maar elkaars collega. Wees behulpzaam en laat je talenten zien”. Na de speeches werd de winkel met het ploppen van de champagnekurk officieel geopend.

Contact en openingstijden
De pop-up store Second chance & more is gevestigd op de Tamboerpassage 6-8 en iedere woensdag t/m zaterdag geopend van 9.30 uur tot 17.30 uur. De winkel is ook online te vinden. Op facebook: @Secondchanceandmoree, en op Instagram: @second_chance_and_more.

Opening winkel Hoogeveen Alfa-college

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed