Alfa-college
Hoogeveen

Eerste gediplomeerde beveiliger niveau 3 Hoogeveen

Femke Berg heeft als eerste student bij het Alfa-college in Hoogeveen het diploma in ontvangst genomen voor de nieuwe opleiding Beveiliger 3. Deze opleiding wordt sinds dit schooljaar aangeboden. Femke kan nu aan de slag als Beveiliger 3, wat inhoudt dat ze naast beveiligingswerk ook een team mag aansturen. Rolf Janssen, docent bij het Alfa-college, is erg blij dat deze opleiding nu aangeboden wordt op het Alfa-college: “Nu is er een passende opleiding voor studenten die meer de diepte in willen gaan na de niveau 2 opleiding Beveiliger.”

Eén opleiding, twee diploma’s
Het unieke aan deze opleiding is dat je twee diploma’s in één keer kunt halen: Beveiliger 2 én Beveiliger 3. Als Beveiliger 3 ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van een gebouw, terrein of transport. Je stuurt hierbij een team aan en zorgt ervoor dat je collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen uitvoeren, maar je doet zelf ook beveiligingswerk. Je bent dus eigenlijk een soort meewerkend voorman. Femke heeft eerst niveau 2 gedaan en is daarna verder gegaan met niveau 3, die ze daardoor versneld kon halen: “Wat ik leuk vond aan de opleiding is dat we dieper op de stof ingingen dan bij niveau 2, dus dat de kennis van je vak echt groter wordt. Je leert hoe je in verschillende situaties steeds weer anders moet handelen,” aldus Femke.

Docent Rolf Janssen vertelt enthousiast: “Voordat deze opleiding bestond stroomden studenten die verder wilden leren na niveau 2 door naar de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid niveau 3. Dit is een geschikte opleiding als je bijvoorbeeld bij de douane aan de slag wilt of als parkeerwachter, maar als je als beveiliger ingezet wilt worden door de overheid of door particuliere bedrijven is de opleiding Beveiliger 3 veel passender. We zijn dus erg blij dat we dit nu aan kunnen bieden op het Alfa-college.’

Geen afscheid van het Alfa-college
Femke is na haar stage direct aan het werk gegaan bij Trigion beveiliging, en wordt van daaruit ingezet als beveiliger op het Alfa-college. Op die manier hoeft ze nog geen afscheid te nemen van het Alfa-college en dat is fijn, want ze vindt het erg leuk om op het Alfa-college stagiaires te begeleiden en haar kennis over te brengen. Wie weet zit ze over een paar jaar op de plek van haar coach Rolf!

Meer informatie over deze opleiding vind je op de opleidingspagina Beveiliger 3. 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed