Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Corona - update augustus 2021

Update 17 augustus 2021

Vanaf 30 augustus weer meer 'normaal' onderwijs mogelijk

De vakantie is bijna voorbij en we kijken er naar uit om jullie weer te zien en er samen een mooi schooljaar van te maken! Wij hebben er in ieder geval zin in. Met dit bericht willen we jullie informeren over een aantal zaken die van belang zijn voor de start van het schooljaar.

Geen 1,5 meter afstand meer 

Vrijdag 13 augustus heeft het kabinet laten weten dat vanaf 30 augustus op school geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden. Dit betekent dat er weer meer studenten tegelijkertijd op school kunnen komen voor les. Dat is goed nieuws!

Hieronder zie je de regels die voor het mbo gelden: 

Corona regels mbo

Tegelijkertijd moeten we ons ook realiseren dat het coronavirus nog niet weg is. Daarom houden we ons nog steeds aan de basisregels van het RIVM: 

  • Was vaak je handen. 
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Klachten? Blijf thuis en laat je direct testen. 
  • Zorg voor voldoende frisse lucht. 

Mondkapjes 

Tijdens de lessen hoef je geen mondkapje op, maar als je in de gang of in de kantine loopt dan is dit wel verplicht. 

Zelftesten 

Door op de website www.zelftestonderwijs.nl in te loggen met je schoolaccount kun je een zelftest aanvragen. Na een aanvraag zullen de testen kosteloos worden opgestuurd naar het opgegeven adres. 

Klachten? Testen bij de GGD

Een zelftest is een faciliteit vanuit de overheid en het is een aanvulling op de geldende regels. Als je klachten hebt geldt dus nog steeds de regel dat je je laat testen bij de GGD. Ook als je als nauw contact naar voren komt uit bron- en contactonderzoek moet je jezelf, net als voorheen, laten testen bij de GGD

Publicaties
Eerdere corona updates vind je hier