Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Update februari 2021

Update 25 februari 

Dinsdag 23 februari heeft het demissionaire kabinet tijdens een persconferentie een aantal voorzichtige versoepelingen op de lockdown aangekondigd. Onder andere meer ruimte voor mbo studenten om naar school te komen. Ook is er een aantal extra uitzonderingen op de avondklok.  

Daarnaast is ook verteld dat de lockdown en de avondklok verlengd zijn tot 16 maart. Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn. Dus we moeten helaas nog even volhouden en ons nog steeds goed aan de regels houden.  

De belangrijkste punten voor het mbo zijn:

Tenminste één dag in de week op school
Vanaf 1 maart geldt dat alle studenten tenminste 1 dag in de week welkom zijn op school. De regels, zoals 1,5 m afstand houden, dragen van mondkapjes in loopruimtes en vaak je handen wassen zijn nog steeds geldig.  

Door de 1,5 meter afstand kunnen niet alle studenten tegelijk naar school komen. Per opleiding en locatie zal gekeken worden hoeveel extra studenten, op welk moment naar school kunnen komen. Dit hangt af van de grootte en de inrichting van het schoolgebouw. Er moet genoeg ruimte zijn, zodat we allemaal 1,5 meter afstand kunnen houden en we veilig naar school kunnen. Dat is nog wel even een puzzel. Maar we doen ons best! Via je opleiding ontvang je meer informatie hierover.  

De avondklok 
Nieuw vanaf 2 maart 2021 is dat voor meer studenten een uitzondering kan worden gemaakt op de avondklok. Naast de al bestaande uitzondering voor het afleggen van tentamens en examens, komt er vanaf 2 maart de mogelijkheid bij om ook praktijklessen in de avond te volgen én de mogelijkheid voor vavo-studenten om lessen te volgen die voorbereidend zijn op (landelijke) tentamens en examens. Meer informatie hierover ontvang je ook via je eigen opleiding. 

Ben je bezorgd?
We missen jullie enorm en we zijn blij dat er meer ruimte is om elkaar te ontmoeten. Maar misschien vind je het ook wel spannend of maak je je zorgen. Blijf daar dan niet mee rondlopen. Neem contact op met je mentor/coach of de pastor en bespreek het met hem of haar. Samen kun je altijd tot een oplossing komen.  

We zijn enorm trots op jullie en ook de komende periode zetten we er samen de schouders onder! 

Publicaties
Eerdere corona updates vind je hier