Alfa-college
Assen | Groningen | Hardenberg | Hoogeveen

Update juni 2021

Update 30 juni

Er kan weer meer!

De overheid heeft met ingang van zaterdag 26 juni een aantal versoepelingen doorgevoerd. Dat is natuurlijk goed nieuws, want het geeft ons weer meer ruimte. Tegelijkertijd zien we ook dat het virus nog niet weg is en dat er andere varianten opkomen. Daarom is het belangrijk dat je je ook de komende weken nog aan de basisregels houdt.

Houd 1,5 meter afstand van anderen.
Was vaak je handen.

Moet je vanaf maandag 28 juni tot de zomervakantie nog een mondkapje dragen op school?

Op school hoef je geen mondkapje meer te dragen als je 1,5 meter afstand kunt houden. Waar 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, is een mondkapje nog wel verplicht. Waar dat is hoor je via je opleiding of je docent. Als je het toch nog prettig vindt om overal in het gebouw een mondkapje te dragen kan dat natuurlijk.

Moet je na de vakantie nog een mondkapje dragen op school?

De overheid gaat er op dit moment vanuit dat we na de zomervakantie weer gewoon naar school kunnen, zonder mondkapje en zonder 1,5 meter afstand. Maar wel met vrijwillige zelftesten.

Of dit ook allemaal door kan gaan hangt er natuurlijk vanaf hoe het coronavirus zich de komende weken ontwikkeld. Medio augustus bekijk het kabinet op welke manier en wanneer de laatste stap van het openingsplan (het loslaten van de anderhalve meter en de overige basisregels) gezet kan worden.

Tot 31 juli mogelijkheid om gratis zelftesten te bestellen

Vanuit de overheid komt de oproep aan jongeren om tussen hun terugkeer van vakantie en gedurende de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar met regelmaat een preventieve zelftest af te nemen om er echt zeker van te zijn dat er geen nieuwe hotspots van besmettingen ontstaan.

De zelftest is vrijwillig en gratis. Je kunt ze bestellen via: www.zelftestonderwijs.nl. Na 31 juli is bestellen via die website niet meer mogelijk. Nog even volhouden en dan kunnen we hopelijk na de vakantie weer normaal naar school!

Publicaties
Eerdere corona updates vind je hier